Înregistrare gratuită în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, pentru 660 de localităţi din mediul rural

S-a semnat contractul de finanţare pentru proiectul major de cadastru „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România”, aferent Axei prioritare 11: „Extinderea geografică a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în cadastru şi cartea funciară”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020. Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), în calitate de beneficiar, va implementa proiectul major de cadastru, în parteneriat cu instituţiile subordonate, 40 de oficii de cadastru şi publicitate imobiliară şi Centrul Naţional de Cartografie. Prin acest proiect se va asigura finanţarea din fonduri europene nerambursabile, a lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 660 de unităţi administrativ-teritoriale din mediul rural, cu o suprafaţă totală de 5.758.314 ha.
Lista unităţilor administrativ-teritoriale care vor beneficia de finanţare nerambursabilă a fost stabilită de Comisia interministerială şi publicată, prin ordinul Comun nr. 6962/1743/389/1522/2017, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 962, din data de 5 decembrie 2017. Astfel, prin acest proiect cele 660 de UAT-uri, din cele 40 de judeţe, selectate datorită importanţei lor pentru proiectele de infrastructură şi datorită expunerii din punct de vedere social, vor fi înregistrate gratuit în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. La nivelul Regiunii Sud-Muntenia, va fi cadastrată o suprafaţă de 955.565 ha din 127 de comune, aferente celor şapte judeţe componenete. Toate operaţiunile financiare se vor derula prin ANCPI care va coordona proiectul, în timp ce agenţiile vor monitoriza proiectele implementate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Bani europeni pentru angajatorii care încadrează persoane cu dizabilităţi

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman (POCU), supune dezbaterii publice ghidul solicitantului „Stimularea mobilităţii şi subvenţionarea locurilor de muncă pentru şomeri şi persoane inactive, persoane cu dizabilităţi”. Obiectivul apelului de proiecte, ce are o alocare de 23,52 milioane euro, este creşterea calităţii vieţii persoanelor […]