Înoată, Susţine, Doneză!

Înoată! Susţine! Donează! 50 de persoane, împărţite pe 10 echipe, vor înota continuu, timp de o oră, în cadrul unei campanii de strângere de fonduri, pentru susţinerea a cinci proiecte de implicare în comunitate. Evenimentul se numeşte Swimathon şi a ajuns la ediţia a Il-a, în organizarea Fundaţiei Comunitare Dâmboviţa. Parteneri sunt Primăria Municipiului Târgovişte şi Complexul Turistic de Nataţie. Găzduit de Bazinul Olimpic, Swimathon 2018 va debuta sâmbătă, 23 iunie, la ora 10.00, printr-o festivitate de deschidere, şi speră să atragă donatori, pentru a putea asigura finanţare pentru toate proiectele înscrise.
Ce reprezintă Swimathon!
În anul 2018, Fundaţia Comunitară Dâmboviţa organizează a II-a ediţie a Swimathon – un eveniment de strângere de fonduri organizat de Mişcarea Fundaţiilor Comunitare în mai multe oraşe din România (Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Oradea, Bacău, Ploieşti) – prin care companiile, organizaţiile, grupurile de iniţiativă şi persoanele fizice pot desfăşura campanii de strângere de fonduri pentru susţinerea unor iniţiative/cauze/proiecte diverse de implicare în comunitate. Având la bază un mecanism atractiv şi creativ, Swimathon oferă ocazia perfectă ca oamenii să se implice şi să facă parte din schimbarea pe care fiecare şi-o doreşte în comunitate.
Un grup de iniţiativă, fie că e format din prieteni sau că reprezintă un ONG, înscrie la Swimathon un proiect cu impact în comunitate. Apoi, îşi formează o echipă de înotători cu suflet mare, care vor sări în apă în ziua evenimentului. Până la competiţia de înot, fiecare echipă îşi creează reţele de donatori şi susţinători. Susţinătorii vor dona o sumă fixă pentru fiecare lungime de bazin parcursă de echipă, în timpul evenimentului. Cu cât mai multe ture de bazin parcurse, cu atât mai mulţi bani se adună în contul proiectului.
Fundaţia Comunitară Dâmboviţa încurajează generozitatea, solidaritatea şi activismul local, oferind celor ce doresc să se implice în rezolvarea problemelor din comunitate o modalitate de a face acest lucru. Prin intermediul unor evenimente sportive, ONG-urile se întâlnesc într-un cadru dinamic atât cu donatorii şi voluntarii, cât şi cu cei ce au nevoie de sprijin.
Proiecte înscrise Swimathon 2018:
O şcoală de vară la Cândeşti –
Proiectul se adresează copiilor de la fiecare clasă (pregătitoare – clasa a VII-a), care au rămâneri în urmă la învăţătură şi care au nevoie şi pe timpul verii de o perioadă antrenantă de şcoală „altfel”. Plecăm de la ideea că fiecare elev este important, fiecare învaţă în ritmul lui, clasele sunt eterogene, iar noi dorim să creştem potenţialul fiecăruia, ne dorim copii încrezători în forţele lor şi dornici să înveţe. Acestei nevoi i-a răspuns alta, aceea de a utiliza potenţialul uriaş pe care îl are comunitatea prin tinerii studenţi sau absolvenţi din Cândeşti, foşti elevi ai şcolii noastre. Aceştia cunosc foarte bine problemele dintr-o actuală sală de clasă românească: eterogenitate, număr mic de profesori la clasă, curriculum încărcat…şi au decis să se implice. Cum? Devenind profesori „altfel” la Şcoala de vară de la Cândeşti. Scopul proiectului este de a creşte potenţialul fiecărui copil rămas în urmă la învăţătură, prin activităţi educative în cadrul Şcolii de vară – Cândeşti 2018.
Fondul Ştiinţescu – Ştiinţescu este un program de finanţare pentru proiecte educaţionale care încurajează pasiunea pentru ştiinţe şi tehnologie a copiilor şi tinerilor între 6 şi 19 ani, implementat în Dâmboviţa de Fundaţia Comunitară Dâmboviţa (FCDB), alături de Romanian – American Foundation şi partenerii locali, precum Universitatea Valahia Târgovişte, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa. Prin acest program, Fundaţia Comunitară Dâmboviţa oferă granturi (finanţări nerambursabile) pentru proiecte educaţionale care stimulează pasiunea pentru ştiinţe în rândul copiilor şi tinerilor. Sunt încurajate proiectele creative, innovative, care au ca temă centrală implicarea activă a elevilor în educaţia STEM (ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică). Proiectele pot ajuta elevii să descopere miracolele naturii, să arunce o privire în viitor, să înţeleagă ce au însemnat descoperirile ştiinţifice pentru omenire şi ce pot să ne aducă tehnologiile moderne, să înveţe cu pasiune ştiinţele exacte, dezvoltându-şi abilităţile necesare generaţiei de inovatori ai secolului XXI. Un program educaţional, complementar şcolii, care promovează disciplinele STEM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie, Matematică) prin susţinerea de proiecte inovative, cu impact în comunitate (experimente practice, lecţii în natură, proiecte de robotică, lecţii interactive)
Programul Burse de excelenţă -reprezintă modalitatea prin care Fundaţia Comunitară Dâmboviţa transmite un mesaj în comunitate: este nevoie de excelenţă în tot ceea ce facem, iar performanţa elevilor trebuie stimulată. Cu ajutorul comunităţii dâmboviţene, bursele merg spre tinerii cu rezultate foarte bune la ştiinţe exacte, ştiinţe umaniste şi sociale, ştiinţe tehnico-aplicative, sport, arte vizuale şi muzică. Programul Burse de excelenţă nu se rezumă la a acorda o simplă susţinere materială unui număr de tineri care excelează într-un domeniu sau altul, ci propune un parteneriat al cărui principal beneficiar este societatea şi, în particular, comunitatea dâmboviţeană. Prin Programul Burse de Excelenţă, 20 de tineri anual au acces la activităţi de men-torat, prin care au posibilitatea să-şi cristalizeze şi să aprofundeze aspecte ale intereselor lor. Ei înşişi se constituie într-un grup de oameni cu abilităţi şi competenţe diverse, care interacţionează în interior şi exteriorul grupului lor, care intră în contact cu valori şi principii civice precum responsabilitate, altruism, transparenţă, bine comun, voluntariat prin intermediul Fundaţiei Comunitare Dâmboviţa, cu scopul de a crea viitoarea generaţie de dâmboviţeni mai creativi, mai altruişti, mai preocupaţi de binele comun.
Aducem Muzica lângă Voi -Pentru că mergând pe stradă am văzut atâţia oameni apăsaţi de gânduri, sau şi mai rău, indiferenţi, pentru că dorim să aducem lumină şi poate chiar zâmbet în ochii tinerilor noştri, a celor de lângă noi, prin ceea ce ştim noi să facem mai bine, am hotărât că e momentul să ieşim din nou din zona confortabilă a nepăsării şi a aşteptării ca lucrurile să se schimbe de la sine sau să le schimbe alţii. Pentru că dorinţele şi nevoia de resurse, într-o”casă” a artei sunt multe, ne-am gândit să acţionăm. Mai exact, pentru că ieşirile noastre în public sunt condiţionate de existenţa unei orgi şi a unei chitare profesionale, şi chiar pentru orele noastre de curs, de lucru la violoncel sau la chitară acestea ne sunt absolut necesare, noi toţi cei implicaţi, profesori şi elevi de curs primar, gimnazial şi liceal dorim ca prin proiectul propus să mobilizăm dorinţa de sprijin. Proiectul îşi propune sprijinirea actului educaţional în cadrul catedrei de corzi grave şi, în acelaşi timp, facilitarea „ieşirilor în public” a elevilor prin completarea inventarului de instrumente muzicale al catedrei cu o orgă şi o chitară profesională.
Centura Verde II – Pentru că Avem nevoie de mai mult „Verde” în oraşul Târgovişte. O centură verde care să îmbrace oraşul, în jurul blocurilor,
spatiilor de joacă…..Oamenii au nevoie
să respire un aer mai puţin poluat, copiii au nevoie sa se joace în spaţii frumos amenajate, dar verzi. De aceea, ne propunem să amenajăm aceste spaţii, prin plantare de puieţi, de mini arbuşti, dar să şi avem posibilitatea de a măsura gradul de poluare în oraş, pentru a decide în cunoştinţă de cauză unde este nevoie să intervenim. Centura Verde II este o îmbunătăţire şi o continuare a proiectului Centura Verde, prin faptul ca donaţiile pot fi şi sub forma brazilor sau altor arbuşti în ghiveci. Prin acest proiect se finanţează parţial achiziţionarea unui aparat performant de măsurare a poluării (costă între 3000-5000 $), urmând ca în urma măsurătorilor făcute cu acesta, să fie stabilite zonele în care se pot executa efectiv lucrările de plantare pentru CENTURA VERDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ministerul Sănătăţii pregăteşte un act normativ pentru asigurarea continuităţii şi decontării asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă

Ministerul Sănătăţii va solicita suplimentarea cu peste 25 milioane de lei a FNUASS pentru asigurarea finanţării necesare acestor centre. Se va face o evaluare a activităţii centrelor de permanenţă. în actul normativ care va fi promovat se doreşte şi introducerea criteriilor de evaluare a eficienţei centrelor de permanenţă. în prezent, […]