INFUZIE MASIVĂ DE CAPITAL, LA CHINDIA TÂRGOVIȘTE

Date:

Situația financiară delicată a Chindiei s-ar putea îmbunătăți, nu se știe totuși pentru cât timp, ca urmare a unor alocări istorice din partea asociaților care finanțează activitatea sportivă, Primăria Municipiului Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița.

În cursul zilei de luni, CJ Dâmbovița a aprobat viramentul unei contribuții de 3.000.000 lei, de cinci ori mai mult decât fusese stabilit inițial, banii publici ajungând deja în conturile clubului, iar apoi, imediat, la ANAF, pentru datorii la stat.

Mai departe, în ședința de vineri, 6 octombrie, a Consiliului Local al Municipiului Târgoviște vor fi votați alți bani, 2.200.000 lei, cu care se vor stinge multe dintre memoriile înaintate de foști antrenori sau jucători ai clubului, anunță liga2.prosport.ro.

Rămâne totuși de văzut cum se va descurca Chindia după acest boom financiar și cum va rezista până în februarie, când va fi aprobat bugetul autorităților locale pentru 2024. Nu ar fi exclus însă ca până atunci să apară alte sume virate ”pe proiecte”, așa încât clubul să poată supraviețui.

Cu o asemenea infuzie de capital, precum în aceste zile – vorbim despre peste un milion de euro alocați de urgență – poate că s-ar fi putut evita retrogradarea în eșalonul secund, din luna mai, se arată în articolul publicat pe site-ul liga2.prosport.ro.

Atunci, chiar în ziua meciului decisiv cu FC Voluntari, nu au existat fonduri pentru plata măcar a unui salariu. Chindia a remizat la primul meci pe noul ”Eugen Popescu”, 2-2 cu gruparea din Ilfov, și a retrogradat direct. Cu o victorie nu ar fi depins de niciun alt rezultat și mergea la barajul de menținere cu Dinamo.

2.000.000 lei dintre cele 3.000.000 de la CJ Dâmbovița au reprezentat creațe către bugetul de stat, achitate pe loc, pentru că altfel ar fi existat varianta nedorită a blocării conturilor de către Fisc. Cu alte cuvinte, datoriile la stat sunt plătite tot cu bani de la stat.

Nu este prima dată în acest sezon când instituția condusă de Corneliu Ștefan (foto, în dreapta, alături de primarul Cristian Stan) a pompat bani în Chindia. La 21 iulie, CJ Dâmbovița aloca suma de 1.000.000 lei către club, suplimentar față de contribuțiile și cotizațiile anuale, pentru a se evita și atunci amenzi și depunctări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Unitate și Devotament: Penitenciarul Mioveni și Directorul Ghebaru Onorează Ziua Națională și Moștenirea Eroică

Subcomisarul de poliție penitenciară Patric Daniel Ghebaru și Penitenciarul...

Cum alegi cel mai bun geam termopan

Alegerea tipului potrivit de sticla pentru ferestrele termopan este...

Afla care este capitalul social minim pentru infiintarea unui SRL

Capitalul social este una dintre componentele esențiale ale unei...