Infrastructura educaţională, rutieră şi de utilităţi publice din judeţul Dâmboviţa, priorităţi pentru administraţia judeţeană

0 0

Şantierele din judeţul Dâmboviţa se află în plin proces de activitate. Termenele asumate de constructori şi modul de realizare a contractelor de lucrări au reprezentat scopul vizitei preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, în zona de sud a judeţului.
Vizita de lucru a început cu lucrările finanţate de consiliul judeţean la podul de pe DJ 722, la Mircea Vodă, în valoare de 1.824.331,44 lei. Podul are lungimea de 23,5 m, iar partea carosabilă are lăţimea de 7,8 m. Au fost executate fundaţiile de la culei, iar acum se lucrează la infrastructura de susţinere. Podul peste Sabar, pe DJ 401A, la Odobeşti, este, de asemenea, o investiţie nouă a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în valoare totală de 4.676.359,58 lei. Construcţia are lungimea de 21 m şi lăţimea de 7,8 m, iar până în prezent au fost montate grinzile pe cele două culei şi se lucrează la placa de suprabetonare a căii de acces.
De asemenea, mai multe obiective din comunele Sălcioara, Odobeşti, Potlogi şi Corbii Mari au fost vizitate de către Corneliu Ştefan. Se lucrează la construirea, reabilitarea şi modernizarea unor unităţi de învăţământ sau aşezăminte culturale şi de cult sau obiective din domeniul infrastructurii rutiere şi de utilităţi, în cadrul unor proiecte finanţate atât de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, cât şi prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Programul Naţional de Dezvoltare Locală, Compania Naţională de Investiţii sau Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).
Preşedintele Corneliu Ştefan a fost însoţit de administratorul public al judeţului, Cristian Avanu, directorul Vasile Dinu, Direcţia Tehnică, directorul SC Lucrări Drumuri şi Poduri SA Dâmboviţa, Radu Andi-Constantin, precum şi de reprezentanţii administraţiei publice locale din comunele în care se realizează proiectele de investiţii.
În comuna Sălcioara, preşedintele Corneliu Ştefan a vrut să vadă cum decurg lucrările pe şantierele unde se construiesc şcoala cu clasele I-VIII, cu o capacitate de şcolarizare de 235 locuri -investiţie în valoare de 6.898.966,33 lei, finanţată în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală şi realizată în proporţie de 35%, şi grădiniţa cu program normal din localitate, cu o capacitate de şcolarizare de 80 locuri -în cadrul unui proiect cu valoarea de 2.597.355,78 lei, finanţat de Ministerul Educaţiei, unitate realizată în proporţie de 80%.
La Potlogi, preşedintele Corneliu Ştefan a putut vedea stadiul în care se află construcţia grădiniţei cu program normal, în cadrul unui proiect în valoare de 2.570.962,79 lei, iar la Corbii Mari, construcţia grădiniţei cu program normal Ungureni, investiţie în valoare de 2.570.962,79 lei, ambele proiecte fiind finanţate în cadrul Programului „Construcţii Grădiniţe Regiunea Sud -Muntenia”, ce are ca termen de finalizare sfârşitul anului 2023 şi care prevede construirea şi dotarea cu mobilier a 60 de grădiniţe la nivel la naţional. În aceeaşi comună, primăria derulează, prin Compania Naţională de Investiţii, proiectul „Sală de sport şcolară, 102 locuri, în satul Pitaru”, ce se va finaliza în luna spetembrie a acestui an.
De asemenea, reprezentanţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa au urmărit modul cum se derulează lucrările în cadrul proiectului „Restaurarea, consolidarea şi punerea în valoare cul-tural-turistică a monumentului istoric Biserica Adormirii Maicii Domnului -Strâmbeanu din Satul Pitaru, comuna Potlogi”, în baza unui contract în valoare de
7.977.832,71 lei,
prevăzut a se finaliza în luna septembrie a anului în curs, şi lucrările de reabilitare a căminului cultural Vlăsceni, care se realizează în cadrul unui
proiect AFIR (PNDR),
cu o valoare de
1.466.250,59 lei.
Tot în comuna Corbii Mari, din rândul unităţilor din domeniul educaţional, şi construcţia şcolii cu clasele 0-VIII din satul Corbii Mari (în valoare de 7.039.335,10 lei) şi a şcolii cu clasele 0-VIII din satul Ungureni (în valoare de 9.233.497,76 lei), ambele realizate din fonduri europene, au constituit un punct important al vizitei de lucru.
Preşedintele Corneliu Ştefan: „Dorim să ne asigurăm că infrastructura educaţională are capacitatea de a susţine un nivel decent de educaţie pentru copiii preşcolari şi şcolari dâmboviţeni şi un proces educaţional competitiv, că se lucrează permanent la îmbunătăţirea infrastructurii rutiere şi de utilităţi, iar, pentru aceasta, am făcut astăzi o vizită de lucru care a cuprins mai multe obiective din aceste domenii, deoarece pulsul activităţii nu se poate simţi mai bine decât la faţa locului. Astfel de vizite vor continua şi în perioada următoare, deoarece îmi doresc să fiu aproape de edilii dâmboviţeni, de proiectele pe care aceştia le au în derulare, astfel încât să putem identifica nevoile tuturor localităţilor judeţului Dâmboviţa”.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

28 de autobuze noi asigură de marţi transportul public în Târgovişte

Începând de marţi dimineaţă, transportul public de călători pe raza Municipiului este asigurat de cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, achiziţionate printr-un program cu finanţare europeană.Practic sunt primele mijloace de transport noi achiziţionate în număr mare după 1989, nivelul de dotări şi confort fiind deosebit.Este o primă etapă a […]