Înfrângerea cu Chindia îi poate fi fatală SĂNDOI, PE PICIOR DE PLECARE DE LA FC ARGEŞ

Mihai ROŞOIU

Antrenorul Emil Săndoi a primit ultimatum, iar jucătorilor de la FC Argeş le-au fost blocate salariile pe termen neliminat. Acestea sunt măsurile luate, marţi seară, de conducerea clubului piteştean după ce echipa a început anul cu două înfrângeri la limită, 0-1 cu Metaloglobus, în deplasare, şi 0-1 cu Chindia, pe teren propriu.
Deciziile luate în urma şedinţei la care au participat primarul Piteştiului, Cornel Ionică, consilierul local Cristian Gentea, totodată preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Argeş, managerul secţiei de fotbal, Vasile Popa, şi antrenorul principal Emil Săndoi vor putea fi anulate dacă echipa va câştiga următoarele două meciuri, cu Energeticianul (deplasare) şi ASU Politehnica Timişoara (acasă). Deci, la finalul acestei săptămâni, dacă FC Argeş nu câştigă meciul de la Petroşani de sâmbătă, Săndoi ar trebui demis, conform măsurilor luate la club.
Consilierul local Cristian Gentea spune că jocul echipei, unul sub aşteptările şefilor clubului de drept public, şi rezultatele negative i-au determinat să îi acorde ultimatum lui Emil Săndoi şi să blocheze salariile de pe luna februarie. Acestea din urmă vor fi deblocate în momentul în care rezultatele vor fi cele aşteptate de conducători.
„Marţi seară a avut loc şedinţa Consiliului de Administraţie a clubului FC Argeş în care tema principală a fost rezultatele secţiei de fotbal. La această şedinţă a fost prezent domnul primar Cornel Ionică, dar şi antrenorul echipei, Emil Săndoi, şi managerul secţiei de fotbal, Vasile Popa. Am avut multe lucruri să le reproşăm şi s-a ajuns la concluzia că jocul echipei noastre, care este unul sub aşteptări, dar şi rezultatele negative, sunt cauzele pentru care oamenii nu mai vin la stadion. Situaţia nu mai poate continua aşa şi am luat măsurile care se impun. Am decis blocarea salariilor pentru luna februarie până când rezultatele nu vor fi cele aşteptate de noi şi de suporteri. De prime, nici nu mai poate fi vorba, pentru că echipa nu este în primele trei locuri, aşa cum am stabilit înainte de începerea sezonului. Le-am cerut antrenorilor şi jucătorilor să câştige meciurile cu Energeticianul şi ASU Politehnica Timişoara dacă vor să-şi primească salariile. Prin acest obiectiv se subînţelege că este şi un ultimatum pentru antrenorul Emil Săndoi. Dacă nu se va reuşi maximum de puncte în următoarele două etape, nu va mai continua la Piteşti. Oamenii din acest oraş trebuie să ştie că am asigurat echipei toate condiţiile pentru a face performanţă. Jucătorilor şi antrenorilor nu le-a lipsit nimic, au fost cu salariile la zi, şi ce au cerut li s-a dat. Noi ne-am achitat de obligaţiile pe care ni le-am asumat, însă, jucătorii şi antrenorii trebuie şi ei să se achite de obligaţiile pe care le au în contracte”, a spus Cristian Gentea, citat se pagina de facebook a echipei FC
Argeş.
Discuţii cu un posibil investitor chiar în momentul în care suporterii încep să fie tot mai nemulţumiţi
Prin acest comunicat, Gentea transmite o hotărâre luată de ochii lumii, comunicând că „oamenii din acest oraş trebuie să ştie că am asigurat echipei toate condiţiile pentru a face performanţă”, deşi acest lucru nu este în totalitate adevărat. Consilierul local pus, politic, şef la FC Argeş uită însă că performanţă nu se poate face la un club căruia îi este restricţionat dreptul de a promova, iar jucătorii au ca obiectiv, real, doar să nu retrogradeze. De când echipa a ajuns în Liga 2, de doi ani, şefii grupării piteştene nu au făcut nimic concret pentru ca actuala formă de organizare a clubului să fie schimbată. Fiind de drept public, FC Argeş are interzis să ajungă în Liga 1, indiferent dacă ar termina sezonul pe primul loc.
Odată cu anunţul ultimatumului şi a blocării salariilor, Gentea face încă o declaraţie care pare mai degrabă pop-ulistă. Suporterilor li se transmite că, fix astăzi, conducătorii clubului se vor întâlni cu un investitor interesat de FC Argeş. Anunţul vine într-un moment în care suporterii vociferează din ce în ce mai mult, sătui de minciunile pe care le-au înghiţit până acum în privinţa dreptului la promovare a echipei.
„Astăzi ne vom întâlni cu un posibil investitor pentru FC Argeş. Este un om de afaceri din Bucureşti care s-a arătat interesat de echipă. Vom vedea cum vor decurge discuţiile şi vom anunţa concluziile acestei întâlniri. Îmi doresc foarte mult să rezolvăm încât mai scurt timp şi această problemă, iar în sezonul viitor să ne luptăm pentru promovarea în Liga 1”, a mai anunţat Cristian Gentea.
„Şi dacă schimbaţi antrenorul ce rezolvaţi? Ce performanţe urmăreşte un club fără drept de promovare? Fără drept de a folosi sigla în scopuri comerciale? Continuaţi un circ penibil…”, spune lucrurilor pe nume Daniel Drăghici, un suporter al echipei FC Argeş, care a comentat la postarea clubului pe pagina de facebook.
După 23 de etape, FC Argeş se află pe locul 6 în clasamentul Ligii 2, cu 41 de puncte.
Sursa: Liga2.prosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CSM TARGOVIŞTE, ÎNVINSĂ DE DOUĂ ORI DE SATU MARE ÎN CUPĂ

Echipa noastră de baschet feminin a părăsit competiţia surprizelor după un dublu eşec suferit în faţa vice-campioanei, CSM Satu Mare. După 32-86 în prima manşă disputată la Târgovişte, fetele pregătite de Cătălin Tănase şi Marian Enache au cedat şi în returul de la Satu Mare. Scorul confruntării din Ardeal a […]