Informarea și responsabilizarea tinerilor în scopul prevenirii unor situații de risc

0 0

Structura de analiză și prevenire a criminalității, în colaborare cu polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară, s-au deplasat pe platoul montan din zona Padina, unde este organizată o tabără de vară la care participă 40 de elevi. Astfel, polițiștii au inițiat discuții referitoare la regulile și măsurile de siguranță pe care tinerii trebuie să le respecte în timpul petrecut în tabără și despre amenințările pe care le pot întâlni în mediul online, în acest sens fiindu-le prezentate exemple adaptate vârstei, dar și consecințele care apar în situația comiterii unor fapte antisociale.
În cadrul dezbaterilor și discuțiilor purtate cu elevii aflați în tabără, polițiștii au subliniat importanța educației în formarea și dezvoltarea personală a acestora, atrăgând atenția asupra modalităților de petrecere a timpului liber, totodată, fiind sublinită și importanța implicării tinerilor în activități de comunicare și interacțiune personală.
Activitatea polițiștilor a vizat informarea și responsabilizarea tinerilor în scopul prevenirii unor situații de risc pentru aceștia, fiind circumscrisă campaniei de prevenire „Vacanță în siguranță”.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A amenințat polițiștii pe o rețea de socializare, după ce i-au reținut permisul

Ca urmare a unei postări publicate pe o rețea de socializare, de către un bărbat de 40 de ani, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, faptă prevăzută de art. 257 din Codul Penal, deținerea de droguri pentru consum propriu […]