Informarea populaţiei în context epidemiologic, o prioritate a jandarmilor dâmboviţeni

Jandarmii dâmboviţeni au executat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor adoptate de autorităţi în contextul pandemiei de Covid-19.
În perioada 1 – 7 februarie a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului, alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, pieţe, centre comerciale şi în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară. De asemenea, au continuat şi verificările pentru respectarea măsurii privind circulaţia persoanelor după ora 23:00. Au fost aplicate 114 sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.250 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020, în special nepurtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, precum şi circulaţia unor persoane în intervalul orar 23:00 – 05:00.
Acţiunile informativ-preventive vor continua şi în perioada următoare, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2. Scopul acestora nu este neapărat acela de a aplica sancţiuni, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor. Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur, vă reamintim faptul că este important să purtaţi masca de protecţie, să respectaţi măsurile de distanţare fizică, izolare şi carantină adoptate de autorităţi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poliţiştii de prevenire, în vizită la Clubul Pensionarilor Târgovişte

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au desfăşurat o activitate preventivă la Clubul Pensionarilor din municipiul Târgovişte.În cadrul acestei întâlniri, poliţiştii au discutat cu cei prezenţi despre importanţa adoptării unui comportament responsabil, în scopul prevenirii infracţiunilor de furt şi înşelăciune. Astfel, vârstnicii au fost sfătuiţi să […]