INFORMARE METEOROLOGICĂ VALABILĂ ŞI PENTRU JUDEŢUL DÂMBOVIŢA

Până sâmbătă de dimineaţă judeţul Dâmboviţa este vizat de o INFORMARE METEOROLOGICĂ, valabilă în intervalul 13 aprilie, ora 16:00 – 16 aprilie, ora 10:00, vor fi precipitaţii moderate cantitativ, intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece.
În intervalul menţionat, în toată ţara vor fi precipitaţii moderate cantitativ – local 15…25 l/mp şi izolat, îndeosebi în nord-vest şi centru, 30…40 l/mp. Din după-ami-aza zilei de marţi (13 aprilie) şi până în seara zilei de miercuri (14 aprilie), vor fi mai ales averse de ploaie, izolat însoţite de descărcări electrice.
În Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, dar şi perioade cu lapoviţă şi ninsoare (cu precădere în noaptea de miercuri spre joi şi în cea de joi spre vineri) pe alocuri şi temporar cu depunere de strat de zăpadă. Trecător, precipitaţii mixte se vor semnala şi în zonele deluroase din restul teritoriului.
La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent şi în special la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, rafalele vor depăşi 70…80 km/h şi va fi viscol. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud şi sud-est, cu până la 60…65 km/h în Oltenia, amplificând senzaţia de rece.
Valorile termice diurne ce se vor înregistra miercuri şi joi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie.
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Se instituie carantina zonală pentru comuna Tătărani cu satele aparţinătoare Gheboieni, Tătărani şi Căprioru

Se propune, începând cu data de 15.04.2021, ora 12.00, pentru o perioadă de 14 zile, până în data 29.04.2021, ora 12.00, instituirea măsurii de carantină zonală a comunei Tătărani (cu satele aparţinătoare Gheboieni, Tătărani, Căprioru, judeţul Dâmboviţa. Este strict interzisă intrarea/ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de […]