Indiferent de incidenţa cazurilor de COVID-19, unele universităţi au ales cursurile exclusiv online

0 0

Dacă elevii au revenit la cursuri, mulţi studenţii continuă anul universitar în sistem online. Fiecare rector a decis cum încheie acest an de învăţământ, iar unii au ţinut cont că mai sunt doar câteva săptămâni de cursuri. Astfel, indiferent de incidenţa cazurilor de COVID din oraşe, universităţile au ales fie sistemul online exclusiv, fie hibrid şi doar câteva facultăţi şi-au chemat studenţii în bănci.
La Universitatea de Medicină şi Farmacie doar laboratoarele se fac cu prezenţă fizică. Aproape toţi studenţii med-icinişti s-au vaccinat.
Şi în Bucureşti, multe facultăţi încheie anul online. Admiterea la SNSPA, ca şi sesiunea, va fi la distanţă. Rectorul instituţiei speră că studenţii vor putea reveni fizic la cursuri de la 1 octombrie, vaccinaţi sau nu.
La Universitatea Politehnică, anul se încheie tot online. Dar admiterea va avea loc faţă în faţă. Iar candidaţii nevaccinaţi vor fi testaţi rapid înainte de examen.
Universitatea de Medicină îi obligă pe studenţi şi profesori să vina la examene vaccinaţi sau cu un test covid negativ.
Universitatile de stat din Timişoara încheie anul în sistem hibrid. La Politehnică, studenţii boboci şi din anii terminali au revenit în campus. Peste 70 la sută dintre profesori şi dintre studenţi s-au vaccinat.
Sistemul hibrid a fost preferat şi de majoritatea universităţilor din Cluj-Napoca. La facultăţile vocaţionale şi experimentale, studenţii merg fizic doar la activităţile practice. Admiterea la Medicinaă, Ştiinţele Agricole şi Medicină Veterinară sigur va fi în amfiteatru.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Au început lucrările de modernizare pe Strada Gării

Ca parte a proiectului de modernizare a coridoarelor de transport în Municipiul Târgovişte, au început lucrările pe Strada Gării: „intervenţiile fac obiectul unei investiţii mai ample, finanţate din bani europeni, în cadrul căreia sunt reabilitate străzi în lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân şi Regele Carol, străzile Lt. […]