Început de an cu probleme pentru turismul dâmbovițean! Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a scăzut la 12,2%

Date:

Iarna cu temperature ridicate și fără zăpadă la munte a afectat activitatea în turismul dâmbovițean, rezultatele din prima parte a anului fiind slabe comparativ cu cele din perioada similar a anului trecut.

Astfel, în luna ianuarie 2024, ultima analizată din punct de Vedere statistic, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, au scăzut cu 42,1% ,  iar innoptările cu 29,0%. Sosirile turiștilor români au scăzut cu 43,4%, crescând în schimb numărul străinilor care au vizitat județul, cu 34,9%.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică, în luna ianuarie 2024 au însumat 5801 iar din numărul total de sosiri, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, au reprezentat 96,1%, în timp ce turiştii străiniau reprezentat 3,9%.

În structurile de primire turistică, au fost contabilizate  10869 înnoptări, în scădere cu 29,0% faţă de cele din  luna ianuarie 2023.

Din numărul total de înnoptări, înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică au reprezentat 92,1%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 7,9%.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna ianuarie 2024 a fost de 12,2% pe total structuri de cazare turistică, față de 18,9%  cât a fost în luna ianuarie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pahare de Bohemia Cristal: Eleganță și Rafinament în Fiecare Picătură

Bohemia Cristal este un nume sinonim cu luxul și...

Soluții Localizare GPS Pentru Utilaje de Construcții

Sectorul construcțiilor se numără printre cele mai dinamice și...