Începe implementarea proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa și apa uzata din județul Dâmbovița

La Consiliul Județean Dâmbovița a fost semnat contractul pentru implementarea proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dâmbovița. Valoarea acestui contract este de 2.225.573.245, 96 lei.
„Beneficiarii acestui proiect sunt peste 250.000 de dâmbovițeni. Vorbim de sute de km de rețele noi de apă, dar și de sute de km de rețele de canalizare în 52 de localități dâmbovițene.
La acestea se adaugă alte nouă localități cu investiții complementare. În mai puțin de un an, am reușit deblocarea acestui proiect foarte important pentru Dâmbovița.
Principalele investiții în sectorul de alimentare cu apă sunt:

  • Rețea de distribuție apă potabilă (nouă) – 300,5 km și reabilitată 59,9 km;
  • Extinderea și reabilitarea conduetelor de aducțiune – 198 km;
  • Construirea de stații de tratare – 8 buc;
  • Reabilitare rezervoare de înmagazinare – 11 buc;
  • Construirea de rezervoare de înmagazinare apă potabilă – 17 buc.
    În sectorul epurării apelor uzate investițiile sunt următoarele:
  • Înființare și extindere rețea de canalizare – 448 km; Conductă colector transfer / refulare sub presiune – 133 km;
  • Stații noi de epurare – 2 buc;
  • Extinderi stații de epurare – 7 buc.

Proiectul mai prevede și realizarea unui dispecerat regional SCADA și a 18 dispecerate locale.”, a declarat președintele CJ, Corneliu Ștefan.
Localitățile prinse în acest proiect sunt: Târgoviște, Moreni, Fieni, Pucioasa, Răcari, Aninoasa, Băleni, Brănești, Braniștea, Buciumeni, Bucșani, Butimanu, Ciocănești, Cobia, Conțești, Corbii Mari, Dragodana, Dragomirești, Finta, Glodeni, Gura Foii, Gura Ocniței, Hulubești, Iedera, Lucieni, Ludești, Lungulețu, Malu cu Flori, Mănești, Mătăsaru, Mogoșani, Moroeni, Morteni, Niculești, Nucet, Ocnița, Odobești, Perșinari, Petrești, Pietroșița, Potlogi, Produlești, Răzvad, Șotânga, Tătărani, Ulmi, Văcărești, Valea Lungă, Vișina, Vulcana Băi, Vulcana Pandele, Găești, Titu, Slobozia Moară, Crângurile, Sălcioara, Valea Mare, Răscăeți, Doicești, Dobra.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Lista țarilor considerate cu risc epidemiologic a fost actualizata

România, Republica Moldova și Bulgaria se numără printre țările incluse în zona roșie, din cauza incidenței ridicate a cazurilor de COVID-19. Austria și Elveția au intrat în zona galbenă, după scăderea ratei de infectare, iar Ucraina, în urma creșterii acesteia. Olanda, Germania și Franța sunt printre țările intrate în zona […]