Începe dezinsecţia la sol împotriva insectelor de disconfort

Primăria Municipiului Târgovişte, prin Direcţia de Salubritate, anunţă că, în perioada 02.06.2021 -21.06.2021, se va derula o acţiune de dezinsecţie pe domeniul public.
Dezinsecţia are ca scop combaterea insectelor zburătoare şi târâtoare în stadiul de larvă şi adult (tigru de platan, ţânţari, muşte, căpuşe etc.) cu substanţe chimice specifice.

Substanţele folosite în acţiunile de dezinsecţie sunt ecologice şi sunt omologate de Ministerul Sănătăţii şi de cel al Mediului, Apelor şi Pădurilor. Acestea sunt: K – OTHRINE SC 25 (FLOW), SOLFAC COMBI N.F., SOLFAC EW 50, FASTAC ACTIV, FENDONA, FASTER 10 CE, KARATE ZEON, EXIT 100SC/EC, MICROSIN.
Acţiunea se desfăşoară în intervalul orar 23.00 – 06.00 şi vizează parcurile, locurile de joacă, spaţiile verzi din micro-raioane, aliniamentele stradale şi alte locuri publice.
Apicultorii sunt rugaţi să ia măsurile care se impun, iar posesorii de animale de companie să evite aceste zone în perioada derulării acţiunii.
Programul va suporta decalaje în situaţia în care condiţiile meteo vor fi necorespunzătoare şi nu permit desfăşurarea acţiunii de dezin-secţie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Au început înscrierile pentru BAC

În perioada 31 mai – 4 iunie au loc înscrierile la examenul de Bacalaureat pentru elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a. Este vorba despre sesiunea de vară, iar probele scrise au loc începând cu 28 iunie. Elevii de clasa a XII-a mai au doar o săptămâna de şcoală.Vineri, […]