Începând cu 1 iulie, www.targoviste-decide.ro – platforma online pentru bugetare participativă, va deveni operaţională

Primarul Cristian Stan a prezentat, la sfârşitul săptămânii trecute, conceptul de bugetare participativă şi modalitatea de implementare la nivelul Municipiului Târgovişte.
În sinteză, cetăţenii sunt invitaţi să propună proiecte de interes public şi tot ei vor decide, prin vot, care dintre acestea va primi finanţare.
Un prim pas a fost făcut cu ceva timp în urmă, când a fost prevăzută, pentru anul în curs, suma de 1,2 milioane de lei, de la bugetul municipiului, pentru finanţarea a trei proiecte, cu o valoare maximă de 400000 lei fiecare.
Cetăţenii vor fi astfel implicaţi în mod direct în cheltuirea banului public şi tot ei vor decide obiectivele oportune. Proiectele se vor putea depune începând cu 1 iulie, dată la care va deveni operativă platforma online www.targoviste-decide.ro.
Sesiunea de depunere se încheie pe 31 iulie, iar în intervalul 1-14 august, proiectele depuse vor fi analizate din punct de vedere formal de personal de specialitate, urmând să se califice documentaţiile care se încadrează în cerinţe. Între 27 august şi 10 septembrie, târ-goviştenii vor vota proiectele, urmând să se califice pentru finanţare primele trei. Votul va avea o pondere de 50% în aprobarea unui proiect, o pondere similară fiind alocată discuţiilor cu cetăţenii.
Proiectele propuse pot acoperi o plajă largă de domenii, incluzând infrastructura de Sănătate, Socială, Culturală, dezvoltare turistică, infrastructură stradală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Corneliu Ştefan şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa

Liniştea şi stabilitatea în cadrul PSD Dâmboviţa, lipsesc cu desăvârşire. Chiar dacă se încearcă mascarea nemulţumirilor în rândul social-democraţilor dâm-boviţeni, astăzi, deputatul Corneliu Ştefan care deţinea şi funcţia de preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, a ieşit public într-o conferinţă de presă unde şi-a exprimat nemulţumirile faţă de modul în care […]