Încep programările pentru etapa a doua a campaniei de imunizare împotriva COVID-19

Cetăţenii români incluşi în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti-COVID-19, anume persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele aflate în evidenţă cu boli cronice şi angajaţii „care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale”, se vor putea programa pentru vaccinare începând de astăzi, 15 ianuarie, de la ora 15.00. În cazul angajaţilor, înscrierea în platforma de vaccinare va putea fi făcută de către angajator, în timp ce o persoană cu vârsta de 65 de ani, de exemplu, poate fi înscrisă prin medicul de familie sau sunând la un call center – 021.414.44.25.
Pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, programarea se poate face individual, prin medicul de familie sau prin call center. Va exista un număr unic la nivel naţional – 021.414.44.25 iar sunând la acest număr apelurile vor fi preluate în cele 42 de call center-uri distribuite în fiecare judeţ.

O altă modalitate de programare va fi prin direcţiile de asistenţă socială din primării sau prin intermediul aparţinătorilor, care îşi pot face cont şi pot înscrie pe platformă până la maxim 10 persoane din familie.
Aceeaşi procedură este şi în cazul pacienţilor cu boli cronice.
În ceea ce îi priveşte pe cei care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale, aceştia vor putea fi înscrişi în plaforma de vaccinare de către angajator. Persoana înscrisă intră apoi în platformă, se identifică în baza numărului de telefon, după care selectează centrul de vaccinare, data şi ora la care vrea să se programeze pentru vaccinare.
Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a spus că aceste categorii incluse în etapa a doua de vaccinare nu vor fi prioritizate, adică se va putea vaccina orice persoană inclusă aici, în funcţie de programare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Exporturi mai mici cu peste 10% în primele trei trimestre din 2020

Potrivit datelor preliminare comunicate de Camera pentru Industrie şi Comerţ a României, în perioada 31.VIII.2020, exporturile realizate de agenţi economici din judeţul Dâmboviţa au însumat 403,385 milioane de euro, iar importurile au totalizat 368,911 milioane de euro.Comparativ cu perioada similară din anul 2019, atât exporturile cât şi importurile au scăzut […]