Published On: lun, sept. 2nd, 2019

Incendiu la un depozit de substanţe chimice din Butimanu

nichiduta.ro

Alertă de gradul zero în rândul pompierilor damboviteni. Au acţionat pentru lichidarea incendiului cu 45 de pompieri şi 10 autospeciale, 7 de stingere cu apă şi spumă, 2 ambulanţe SMURD şi o autoscară. Incendiul a fost observat de paznicul locaţiei şi a anunţat prin 112 la ora 7:35.
Populaţia a fost alertată prin RO-Alert, fiind transmis mesaj pentru că cetăţenii din zona să îşi poată lua măsuri de auto-protectie şi adăpostire şi sa faciliteze accesul forţelor de interventie.
Iniţial a fost anunţată existenta in depozit a nitroglicerinei, dar informaţia nu a fost reală, in depozit fiind depozitate răşini epoxidice şi poliuretanice, substanţe inflamabile lichide. In alt spatiu, separat de spaţiul incendiat, se afla depozitata nitroceluloză, dar nu a fost pericol de afectare a acesteia, incendiul fiind localizat rapid la limitele interioare ale depozitului.
Au ars materiale şi substanţe combustibile din interiorul halei de depozitare pe o suprafaţă de aproximativ 1000 mp. Nu au existat victime.
Cauza probabilă a producerii incendiului este în curs de stabilire.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro