Pompierii dâmbovițeni s-au luptat cu un incendiu de vegetație uscată în localitatea Doicești.Detașamentul de Pompieri Pucioasa a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.
A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 2 hectare.
Opriți arderea vegetației uscate !
Incendiile de vegetație pot reprezenta o amenințare majoră pentru comunități și mediul înconjurător. În condiții de vânt puternic și secetă, focul se propagă cu rapiditate, iar efortul pompierilor pentru a-l stinge este imens.
Din cauza riscului mare pe care îl prezintă aceste incendii, rugăm populația să fie conștientă și responsabilă, să ia măsurile adecvate pentru a preveni izbucnirea incendiilor și să evite arderea intenționată a vegetației uscate.
Potrivit prevederilor legale, arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94, alineatul (1), litera n, din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.
Iată cum poți contribui la prevenirea acestor situații:
Nu aprinde vegetația uscată! Este interzisă arderea miriștilor și a resturilor vegetale.
Renunță la utilizarea focului în zone cu potențial de incendiu sau în condiții de vânt intens.
Fii precaut cu țigările aprinse și nu le arunca fără grijă.
Contribuie la protecția comunităților și conservarea naturii.