Încă două cazuri de gripă cu virus tip B au fost confirmate la copii din mediul rural

0 0

Numărul afecţiunilor respiratorii a continuat să crească în săptămâna 5-11 februarie 2018, fiind diagnosticate cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare 1125 de persoane din Dâmboviţa, din care 37 internate, iar alte 25 de persoane cu pneumonie au fost spitalizate, din totalul de 168 de cazuri înregistrate.
Au fost confirmate două cazuri de gripă cu virus gripal tip B la doi copii de 4 ani şi de 6 ani, ambii din mediul rural.
De la debutul campaniei de vaccinare anti-gripală, în judeţul Dâmboviţa au fost imunizate 47 601 de persoane din grupele cu risc.
Având în vedere caracteristicile climatice, comuncatorii DSP recomandă în continuare populaţiei să urmeze sfaturile medicilor pentru a preveni îmbolnăvirile prin afecţiuni respiratorii şi gripă:
– vaccinarea antigripală;
– efectuarea triajului epidemiologic din colectivităţi, în special din cele de preşcolari;
– respectarea regulilor de igienă personală şi utilizarea batistelor de unică folosinţă;
– evitarea deplasării în spaţii deschise, pe cât posibil şi a expunerii la frig, precum şi evitarea aglomerărilor umane;
– consumul unor alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate, consumul de fructe şi legume;
– evitarea consumului de băuturi alcoolice;
– încălzirea corespunzătoare a locuinţelor şi a spaţiilor închise de locuit.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Proiect pentru prevenirea absenteismului şi abandonului şcolar

La sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, a avut loc conferinţa de lansare a proiectului „PREZENT!”, prin care se urmăreşte diminuarea abandonului şcolar, prin personalizarea programelor de prevenire la nevoile diverse ale elevilor. Au participat la eveniment partenerii Proiectul „PREZENT!”, iniţiat de ISJ Dâmboviţa, aplicaţia având ca scop principal prevenirea absenteismului […]