În următoarele două săptămâni vremea se răceşte

Ş.E.

gheorghe dumitruÎncă ne gândim (unii dintre noi) dacă să planificăm concediul acum sau să mai aşteptăm măcar să prindem prima zăpadă din această perioadă.
„Temperaturile maxime vor scădea uşor şi treptat, de la medii de aproximativ 16 grade în prima zi spre 9…10 grade în data de 15 noiembrie, după care se vor situa în jurul acestor medii până la sfârşitul intervalului de prognoză, când vor caracteriza o vreme normală din punct de vedere termic pentru ultima decadă a lunii noiembrie. Regimul termic nocturn va urma o evoluţie asemănătoare, fiind în scădere, de la valori medii de 8…10 grade în primele nopţi, spre 3… 4 grade după 16 noiembrie.
Probabilitatea pentru ploi, slabe cantitativ şi pe arii destul de restrânse, va creşte după data de 14 noiembrie.
La munte, în primele zile vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii noiembrie, cu medii ale temperaturilor maxime ce se vor situa în jurul a 9…10 grade şi ale minimelor nocturne de aproximativ 4…5 grade. După 15 noiembrie şi până la sfârşitul perioadei de prognoză, maximele diurne se vor menţine relativ constant în jurul valorii de 2 grade Celsius, iar minimele nocturne vor fi predominant negative, situându-se, în medie, în jurul valorii de -3…-2 grade Celsius.
Pe tot parcursul intervalului de prognoză se vor semnala precipitaţii, în general slabe cantitativ, predominant ploi în primele zile şi mixte după data de 15 noiembrie”, a precizat Gheorghe Dumitru, şef Staţie Meteo Târgovişte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Răspunsul dat de Dumnezeu suferinţei: prezenţa Sa

Preot loan ŞTEFĂNESCU Cu ani în urmă, pe când mă aflam la rând, la laşi, printre pelerinii care aşteptau să sărute moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, o femeie care era lângă noi, văzând cum câţiva tineri priveau cu dispreţ la noi şi spuneau: „Ce proşti!”, a început să ne spună că […]