În România, 5% dintre copiii cu vârstă cuprinsă între 12-15 ani sunt vaccinați

Această rată este de circa 8 ori mai mică față de ceea ce se întâmplă în vestul Europei. ĩn țări, precum Franța, Italia, Spania, Danemarca, peste 50% din copiii și tinerii adolescenți cu vârstă cuprinsă între 12 și 17 ani au primit cel puțin o dată de vaccin. De asemenea, personalul din învățământ în Italia, este vaccinat în proporție de peste 90%.
Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România a explicat cum se va organiza campania de vaccinare a elevilor, ce se va desfășura în școlile din România: „Strict pentru unitățile de învățământ, pentru demararea anului școlar, vom organiza o campanie de vaccinare dedicată elevilor eligibili, cu vârstă mai mare de peste 12 ani, în toate unitățile de învățământ prin trei modalități: pe de o parte, prin echipe mobile acolo unde nu se poate organiza un cabinet propriu-zis de vaccinare sau acolo unde în proximitatea unității de învățământ nu se află un centru de vaccinare. Acolo unde locația, unde cabinetul de medicină școlară permite organi
zarea unui punct de vaccinare sau unde școala este foarte mare, cu un număr foarte crescut de elevi, vom organiza un cabinet de vaccinare.”
Valeriu Gheorghiță a mai subliniat că părinții și bunicii se pot vaccina împreună cu copilul, dacă locuiesc în aceeași casă: „Un lucru foarte important este acela prin care vom da posibilitatea aparținătorilor, și aici mă refer la părinți, la bunici, cei care locuiesc cu copilul la aceeași adresă, să se poată vaccina împreună cu copilul în scoală, în unitatea de învățământ.”
Pentru învățământul preuniversitar „ne dorim să organizăm cabinete sau centre de vaccinare în campusurile studențești”, a mai punctat medicul.
„Acest program dedicat pentru vaccinarea în instituțiile de învățământ este prevăzut pentru o durată limitată, de circa două luni, iar după această perioadă, în funcție de intenția de vaccinare vom vedea dacă punctul se mai justifică prelungirea acești perioade de a asigura vaccinarea în unitățile de învățământ”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

La sesiunea de toamnă a BAC 2021 nu este nicio medie de 10

Rezultatele la bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă, au fost publicate pe site-ul bacalaureat.edu.ro, elevii care au susținut examenul de BAC în această perioadă putând să-și verifice notele obținute.Potrivit datelor publicate pe bacalau-reat.edu.ro, la sesiunea de toamnă a BAC 2021 nu este nicio medie de 10,cea mai mare fiind 9,76.Afișarea rezultatelor […]