În Dâmboviţa sunt aşteptaţi la vot 423.626 de cetăţeni

Numărul total de alegători înscrişi în listele electorale permanente pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor din 6 decembrie 2020, în Circumscripţia electorală nr. 16 Dâmboviţa este de 423.626 de cetăţeni.
Din totalul de 423.626 de cetăţeni, 205.176 sunt bărbaţi iar 218.450 femei.
În mediul urban din Dâmboviţa, din totalul de 423.626 de cetăţeni sunt 136.538 de dâmboviţeni aşteptaţi duminică, 6 decembrie, la vot.
În mediul rural dâmboviţean sunt aşteptaţi 287.088 de cetăţeni.
La nivelul judeţului Dâmboviţa au fost amenajate 433 de secţii de votare.
Din totalul de 433 de secţii de votare, 65 de secţii de vot sunt amenajate la nivelul municipiului Târgovişte.
Comunele dâmboviţene cu cei mai puţini alegători sunt: Râu Alb unde sunt aşteptaţi la vot 1172 de cetăţeni la unica secţie de votare nr. 364, amenajată la Şcola Gimnazială Râu Alb. Urmează comuna Vârfuri unde sunt aşteptaţi să voteze 1474 de cetăţeni la unica secţie de vot de la Căminul Cultural. Şi comuna Bilciureşti figurează cu 1487 de cetăţeni cu drept de vot care pot să-şi exercite votul la singura secţie de vot nr. 145 din localitate, amenajată în incinta Căminului Cultural.
Autoritatea Electorală Permanentă informează că, în perioada electorală, Registrul electoral a fost actualizat atât prin importuri de date de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date şi de la Direcţia Generală de Paşapoarte, cât şi prin radieri ale persoanelor efectuate de către primări.
Astfel, după efectuarea tuturor actualizărilor, situaţia numărului de alegători valabil pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor din data de 6 decembrie 2020 este următoarea la nivel de ţară:

  • Numărul total al persoanelor care au dreptul de vot interzis este de 604 cetăţeni;
  • Numărul total de cetăţeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la acest scrutin este 367 de persoane;
  • Numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul prin corespondenţă prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro este de 35.808 cetăţeni;
  • Numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul la secţia de votare prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro este de 3.078 cetăţeni.
    Precizăm că alegătorii care au domiciliul în România şi care au optat să voteze în străinătate, atât pentru votul prin corespondenţă, cât şi pentru votul la o secţie de votare, în număr de 34.192, au fost radiaţi din listele electorale permanente din România pentru acest scrutin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

În judeţul Dâmboviţa, numărul persoanelor cu dizabilităţi este în creştere, iar la această dată, 19509 persoane neinstituţionalizate beneficiază de drepturile oferite de certificatul de încadrare într-un grad de handicap

În data de 3 decembrie, în fiecare an este sărbătorită Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităţi.Marcarea acestei zile are ca obiectiv sensibilizarea societăţii în vederea eliminării prejudecăţilor în raport cu aceste persoane şi mobilizarea susţinerii drepturilor, precum şi a demnităţii şi bunăstării persoanelor cu diz-abilităţi.Cu această ocazie, reamintim că în […]