În Dâmboviţa se desfăşoară Campania „10 pentru Siguranţ㔺i trei proiecte de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor

0 0

La sediul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii a fost organizată o conferinţă de presă în cadrul căreia şeful IPJ Dâmboviţa, comisar şef de poliţie Păun Sorin a prezentat principalele activităţi derulate în cadrul Campaniei naţionale „10 pentru siguranţă”, rezultatele obţinute de poliţiştii din Dâmboviţa pe perioada sezonului estival şi noile ediţii ale celor trei proiecte dedicate prevenirii delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, implementate de structura de prevenire a criminalităţii şi partenerii săi.
În perioada 7-19 septembrie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, prin structura de prevenire a criminalităţii, poliţişti de la rutieră şi ordine publică, în colaborare cu efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa „Mircea Cel Bătrân”, specialişti de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dâmboviţa şi de la Centrul Regional Ploieşti al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane şi lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţe „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au organizat 35 de sesiuni de informare în cadrul CAMPANIEI NAŢIONALE „10 PENTRU SIGURANŢă” şi au distribuit peste 2.200 de materiale cu recomandări preventive.
Activităţile s-au derulat şi cu sprijinul Instituţiei Prefectului Judeţului Dâmboviţa.
Astfel, în perioada 7-8 septembrie a.c., echipele mixte au stat de vorbă cu copiii, cu părinţii şi bunicii pe care i-au întâlnit în zona centrală a municipiului Târgovişte şi le-au explicat cum să combată delicvenţa juvenilă şi orice situaţie ce ar putea contribui la victimizarea minorilor.
De la debutul anului şcolar şi până ieri, 19 septembrie, zilnic, poliţiştii, jandarmii, pompierii, reprezentanţii Instituţiei Prefectului şi specialiştii de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dâmboviţa şi Centrul Regional Ploieşti al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane au mers în 26 de unităţi de învăţământ atât din mediul urban, cât şi din mediul rural şi au purtat discuţii cu privire la potenţialele pericole la care se pot expune elevii de nivel gimnazial şi liceal, fiind instruiţi peste 1.700 de elevi, 120 de cadre didactice şi 100 de părinţi.

În cadrul întâlnirilor au fost abordate, în special, teme referitoare la limitarea fenomenului violenţei, utilizarea în siguranţă a internetului, comportamentul preventiv în trafic, evitarea situaţiilor în care elevii pot deveni victime ale consumului de droguri sau ale traficului de persoane, prevenirea şi stingerea incendiilor.
PROIECTELE DE PREVENIRE A DELICVENŢEI JUVENILE ŞI A VICTIMIZĂRII MINORILOR
În perioada octombrie 2019-mai 2020, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, prin structura de prevenire a criminalităţii, va derula o serie de activităţi informativ-preventive în cadrul celor 3 proiecte de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor : „ÎMPREUNă PUTEM SCHIMBA LUMEA”, „DINCOLO DE APARENŢE” şi „ATENŢIE! E VIAŢA TA!”, implementate alături de partenerii săi. Partenerii tradiţionali sunt: Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni, Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou, Penitenciarul Găeşti, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Universitatea „VAHAHIA” din Târgovişte – Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dâmboviţa .
Ca noutate, anul acesta, pe lângă partenerii tradiţionalii apar şi noi parteneri: Crucea Roşie Dâmboviţa şi Arhiepiscopia Târgovişte .
Pe parcursul anului şcolar, poliţiştii vor desfăşura multiple activităţi informativ-pre-ventive în rândul şcolarilor, liceenilor şi cadrelor didactice, siguranţa acestora fiind una dintre priorităţile poliţiştilor dâmboviţeni.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Răvăşitul oilor a fost sărbătorit şi anul acesta la Runcu, în prezenţa a mii de dâmboviţeni

Conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a participatla cea de -a 28-a ediţie a evenimentului ce marchează, în Judeţul Dâmboviţa, transhumanţa. Răvăşitul oilor s-a desfăşurat şi anul acesta la Runcu, sub forma unui târg de toamnă, organizat într-o zonă cu privelişte pitorească – Vârful lui In, din apropierea satului Brebu. În cadrul […]