In creşe nu se pot respecta măsurile de protecţie anti-COVID-19 pentru că sunt aglomerate

Ministerul Sănătăţii a pregătit un proiect de ordin prin care măsurile de protecţie din creşe, grădiniţe şi after-school-uri impuse în contextul pandemiei vor fi relaxate, pe fondul cererii mari şi a locurilor puţine.
Ordinul în vigoare din urmă cu un an prevede că trebuie „să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4,5 mp/copil, iar distanţarea fizică se impune a se asigura în toate încăperile din unitate (dormitoare şi în sălile de mese) prin plasarea paturilor, şezlongurilor, respectiv a măsuţelor la cel puţin 2 m distanţă între ele”. Şi în spaţiile exterioare, copiii pot participa la activităţi astfel încât distanţa între ei să fie de 2 metri.
În primăvara acestui an, ministerele Educaţiei şi Sănătăţii au decis, la reluarea cursurilor în format fizic pentru majoritatea elevilor, relaxarea acestor restricţii în şcoli. Ordinul emis pentru şcoli conţine o recomandare de asigurare a distanţării de 1 metru, acolo unde acest lucru este posibil.
Ministerul Sănătăţii doreşte acum să armonizeze cele două prevederi, astfel încât noua prevedere va stabili: „Se recomandă asigurarea unei distanţări fizice între copii de 1 m, în toate încăperile din unitate”, iar „activităţile în aer liber vor reprezenta o proporţie cât mai mare din program, evitându-se contactul fizic între copii şi jocurile care presupun apropierea la mai puţin de 1 m”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Recomandările jandarmilor în contextul întâlnirilor cu animale sălbatice

În contextul apariţiilor de animale sălbatice în zonele populate sau pe traseele montane, jandarmii fac recomandări: Evitaţi zonele aglomerate, aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră şi a celor dragi respectând regulile de protecţie şi distanţare impuse în această perioadă; Iubitorii de drumeţii montane sunt îndemnaţi să fie echipaţi adecvat, cu bocanci […]