În condiţiile unui carosabil umed, conducătorii auto trebuie să manifeste prudenţă la volan

Având în vedere că în mai multe zone traficul se desfăşoară în condiţiile unui carosabil umed, recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudenţă la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare, dar şi să crească distanţa de siguranţă între vehicule. În plus, conducătorii auto trebuie să verifice înainte de a porni la drum ca autovehiculele să aibă în funcţiune sistemele de dezaburire, care să le asigure o bună vizibilitate.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa recomandă conducătorilor auto ca, în condiţiile unui carosabil umed, să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să fie mai atenţi şi calmi la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului. Fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur.
Prima condiţie a deplasării autovehiculului în deplină siguranţă este corelarea manierei de condus cu specificul suprafeţei carosabile.
Nu frânaţi brusc! Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte subit.
Pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri.
În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.
Nu vă angajaţi în efectuarea unor manevre care ar putea pune în pericol siguranţa dumneavoastră sau a celorlalţi participanţi la trafic şi circulaţi cu atenţie sporită şi o viteză redusă în apropiere de trecerea pentru pietoni, în zona unităţilor de învăţământ sau a instituţiilor publice, unde se observă un flux important de pietoni.
Totodată, poliţiştii le reamintesc pietonilor că trebuie să circule numai pe trotuare, iar traversarea străzii să o facă pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de şoferi.
Fiţi atenţi în permanenţă la poliţiştii rutieri din trafic şi urmaţi recomandările lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Strategia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă 2021-2027 şi Planul de acţiuni pentru implementarea Strategiei

A fost aprobată Strategia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă 20212027 şi Planul de acţiuni pe perioada 2021 – 2027 pentru implementarea acestei strategii.Strategia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă 2021-2027 (SNOFM 2021-2027) propune, pentru următoarea perioadă de programare, o viziune integrată asupra politicilor relevante pentru piaţa muncii, atât din […]