Impozitul forfetar va fi aplicat printr-un program pilot

Ş.E.
0 0

baniImpozitul forfetar este în atenţia Ministerului Economiei, care are în vedere implementarea lui începând cu luna aprilie şi până în luna decembrie 2013, printr-un program pilot. Va fi aplicat pentru hoteluri, pensiuni, restaurante, cafenele şi baruri.
Se pare că această măsură vine în urma presiunii exercitate de mediul de afaceri, care cere autorităţilor măsuri prin care să dispară concurenţa neloială.
Analizele companiilor din turism, dar şi ale autorităţilor, au arătat că un hotel de 3-4 stele ar trebui să plătească în urma introducerii acestui impozit 130 de euro/an/cameră sau 60-65 euro/an/pat. Pentru o pensiune la mare, impozitul ar ajunge la 60-70 de euro/an/camera sau 30-35 euro/an/pat.
Dacă s-ar introduce acest proiect pilot, în loc să se încaseze 39 milioane de euro la buget din impozitarea acestor activităţi se vor colecta 58 milioane de euro, ceea ce înseamnă o creştere semnificativă.
CNIPMMR a propus autorităţilor ca pe lângă amplasament, sezonalitate sau vad comercial, la stabilirea impozitului forfetar să se ţină cont şi de numărul de angajaţi şi să se acorde o reducere de 5% la impozit pentru fiecare angajat. De asemenea, întreprinzătorii doresc să se facă o analiză de impact a măsurii pe trei perioade temporare, respectiv un an, 2-3 ani şi 4-5 ani.
Pentru a analiza oportunitatea aplicării impozitului forfetar, Consiliul a realizat o consultare la nivelul întreprinzătorilor, din care reiese ca 85% dintre aceştia consideră că impozitul nu este o măsură binevenită, şi dacă totuşi s-ar introduce întreprinzătorii cred că trebuie să vizeze diminuarea evaziunii fiscale.
Impozitul urmează să se aplice ca procent dintr-un venit standard pentru fiecare domeniu.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

35 de persoane suspectate de furt calificat, prezentate instanţei cu propunere de arestare

În urma percheziţiilor de amploare la hoţii de combustibil, zeci de persoane riscă să fie reţinute pentru 29 de zile 233 de percheziţii au fost efectuate duminică dimineaţă, în şapte judeţe, inclusiv în Dâmboviţa, împotriva hoţilor de produse petroliere. Acţiunea, la care au participat peste 1.000 de poliţişti, a fost […]