IMPORTANT PENTRU ANTRENORII DE BASCHET DIN ROMÂNIA

Mihai ROŞOIU
0 0

Departamentul Tehnic al Federaţiei Române de Baschet îi informează pe toţi antrenorii de baschet care doresc să activeze în competiţiile naţionale derulate sub egida FRB că trebuie să îndeplinească următoarele criterii pentru a obţine viza anuală pe diferitele tipuri de licenţă de antrenor (C,
B, A, AA):
Licenţa AA – poate activa în LNBM/LNBF ca antrenor principal – pentru a obţine viza anuală, antrenorul posesor al licenţei AA trebuie să participe la minim 3 cursuri internaţionale FIBA în ultimul an calendaristic sau la minim 2 cursuri anuale organizate de FRB + 1 clinic FIBA; totodată, pentru antrenorii care activează în România, este obligatoriu şi susţinerea pe parcursul sezonului în desfăşurare a unui număr de minimum 3 cursuri (stagii) zonale în calitate de lectori.
Licenţa A – poate activa în competiţiile naţionale
U18, U20 şi Liga I ca
antrenor principal – pen

tru a obţine viza anuală, antrenorul posesor al licenţei A trebuie să participe la minim 3 stagii zonale în sezonul precedent sau în cel în curs de desfăşurare şi la minim 2 clinicuri FRB (naţional sau internaţional). ** în baza licenţei A, antrenorul care doreşte să activeze în calitate de antrenor secund în LNB, poate obţine licenţa AAs.
Licentţ B – poate activa în competiţiile naţionale U14, U15 şi U16 – pentru a obţine viza anuală, antrenorul posesor al licenţei B trebuie să participe la minim 3 stagii zonale de juniori în sezonul precedent sau în cel în curs de desfăşurare şi la minim 1 clinic FRB (naţional sau internaţional pentru juniori).
Licenţa C – poate activa în competiţiile naţionale de babybaschet, mini-baschet şi U13 – pentru a obţine viza anuală, antrenorul posesor al licenţei C trebuie să participe la 3 stagii zonale de juniori în sezonul precedent sau în cel în curs de desfăşurare.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SORANA, SUCCES DE RĂSUNET LA AUSTRALIAN OPEN

Sorana Cîrstea (74 WTA) s-a calificat în turul secund de la Australian Open, luni, după ce a adus prima victorie românească de pe tabloul principal de la Melbourne. Sorana Cîrstea a învins-o în runda inaugurală pe sportiva cehă Barbora Strycova (34 WTA), scor 6-2, 7-6 (5). Deşi a comis mai […]