Îmbătrânirea populaţiei, favorizată de scăderea natalităţii

Conform datelor oficiale cu privire la evoluţia fenomenelor demografice, indicele de îmbătrânire a populaţiei a crescut de la 107,9 (la 1 ianuarie 2017) la 110,7 persoane vârstnice la 100 persoane tinere (la 1 ianuarie 2018). Vârsta medie a populaţiei a fost de 41,3 ani, cu 0,2 ani mai mare decât la 1 ianuarie 2017. În acelaşi context trebuie amintit că, la 1 ianuarie 2017, populaţia rezidentă a fost de 19,638 milioane persoane, în scădere cu 122.000 indivizi faţă de 1 ianuarie 2016.
În plus, România continuă să fie o ţară de emigrare, fenomenul de emigrare constituind cea de a doua cauză principală a reducerii accelerate din ultimii ani a populaţiei ţării (după sporul nevativ). Soldul migraţiei internaţionale în anul 2016 a fost negative. În acelaşi interval analizat, numărul emigranţilor a depăşit numărul imigranţilor cu peste 76.000 persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Zece cursuri de formare profesională organizate de AJOFM în august

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa organizează în această lună zece cursuri de formare profesională, pentru meserii solicitate pe piaţa muncii. Astfel, persoanele interesate să se califice/recalifice pot opta pentru următoarele stagii de pregătire: lăcătuş mecanic, tâmplar universal, infirmieră, zidar pietrar tencuitor, coafor, ospătar, bucătar şi baby sitter […]