Imaginea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, afectată de o serie de declaraţii făcute în spaţiul public de doamna doctor Carmen Marcu

0 0

Recent, doamna doctor Carmen Marcu a lansat în spaţiul public mai multe afirmaţii pe care conducerea CJ Dâmboviţa dar şi cea a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, susţin că sunt de natură să afecteze imaginea unităţii spitaliceşti.
Se pare că doctora Carmen Marcu a afirmat că odată cu creşterea salariilor din sistem au scăzut cheltuielile cu medicamente şi cu materiale sanitare, existând situaţii în care doctorii sunt nevoiţi să vină cu bani de acasă sau să solicite familiei bolnavului să cumpere medicamentele necesare.
Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în subordinea căruia se află spitalul, cât şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă au ieşit într-o conferinţă de presă cu documente şi statistici interne care arată că afirmaţiile făcute de doamna doctor Carmen Marcu nu corespund cu realitatea din unitatea spitalicească.
Preşedintele CJ, Alexandru Oprea a mai spus că declaraţiile lansate în spaţiul public, au adus un prejudiciu de imagine Spitalului Judeţean şi nu numai şi trebuie să se facă dreptate.
„Nu aş fi vrut să avem o conferinţă de presă pe tema alocărilor pe care conducerea Spitalului Judeţean, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin bugetul aprobat pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă, le-au făcut, dar am văzut zilele trecute nişte luări de poziţie ale unor distinşi reprezentanţi ai Colegiului Medicilor Dâmboviţa în care se spuneau nişte neadevăruri despre situaţia financiară a Spitalului Judeţean Târgovişte. Este adevărat, cheltuieli cu personalul cred că sunt în orice instituţie publică. Este adevărat că aceste cheltuieli, ca urmare a unui act de reparare morală făcut de către Guvernul PSD, au crescut, dar în niciun caz aceste cheltuieli nu au afectat celelalte capitole bugetare referitoare la medicamente, la materiale de curăţenie, chiar şi la investiţiile care se fac în sistemul de sănătate. Eu pot înţelege până la un moment dat şi nişte declaraţii cu un anumit iz politicianist, dar nu o să fiu niciodată de acord să murdărim pur şi simplu imaginea unei instituţii de o asemenea importanţă, cum este Spitalul Judeţean, de dragul de a avea o popularitate de un fel sau de altul. O să-i cer directorului Spitalului Judeţean să ceară factorilor de decizie abilitaţi, în speţă Comisiile de disciplină, tragerea la răspundere a persoanelor în cauză, care au făcut aceste declaraţii. „, a declarat preşedintele CJ, Alexandru Oprea.
Comisia de disciplină s-a autosesizat
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă, dr. Claudiu Dumitrescu, susţine că zilnic se fac eforturi de reducere a cheltuielilor, însă în niciun caz nu este afectat actul medical şi nici nu au de suferit pacienţii. În acest caz s-a sesizat Comisia de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte iar cei vinovaţi vor suporta consecinţele. „Încercăm în fiecare zi să optimizăm cheltuielile la Spitalul Judeţean, dar fără a afecta actul medical. Orice reducere pe care o facem nu o facem în detrimentul pacientului, care este în centrul atenţiei noastre. În fiecare zi, atât eu ca manager, cât şi colegii mei din conducerea Spitalului, facem tot posibilul ca actul medical să fie de cea mai bună calitate şi pacientul să fie mulţumit atât din punct de vedere medical, cât şi din punct de vedere al cazării şi hranei. Declaraţiile doamnei dr. Carmen Marcu sunt de-a dreptul scandaloase şi pe noi ne-a indignat având în vedere că nu au niciun fel de legătură cu realitatea. Doamna doctor spunea că, având în vedere creş- terile salariale făcute, bugetul la medicamente şi materiale s-a redus şi dumneaei este nevoită zilnic să aducă bani de acasă şi, un lucru mai grav, să ceară medicamente şi materiale sanitare pacienţilor şi familiilor acestora. Din această cauză, Comisia de disciplină s-a autose-sizat şi doamna doctor va trebui să facă o informare a ceea ce face în mod curent, lucru care după părerea noastră este total ilegal. Facem chiar un apel ca astfel de fapte din partea personalului medical să ne fie aduse la cunoştiinţă pentru că nu permitem un asemenea comportament”, a afirmat şi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Claudiu Dumitrescu.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, dr. Claudiu Dumitrescu a ţinut să sublinieze că în cadrul Compartimentului Îngrijiri Paleative se folosesc materiale sanitare de ultimă generaţie. „Trebuie să precizez că în Compartimentul de Îngrijiri Paleative se folosesc materiale sanitare de ultimă generaţie, puţine spitale din Bucureşti sunt la nivelul materialelor folosite de noi. Avem materiale pentru tratamentul escarelor chiar de ultimă oră, folosim bureţi din spumă poliuretanic care sunt de ultima gamă de atitudine terapeutică în tratamentul unor astfel de afecţiuni care se întâlnesc frecvent la pacienţii în stare critică. Deci declaraţiile doamnei doctor Marcu sunt de-a dreptul scandaloase, au o gravitate cu impact public deosebit şi, ca atare, Comisia de disciplică îşi va spune cuvântul.”, a mai afirmat dr. Claudiu Dumitrescu.
Comisia de disciplină a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte a deschis o anchetă în acest caz şi cel mai probabil doamna doctor Carmen Marcu va da explicaţii în faţa Comisiei de disciplină. Rezultatul anchetei va fi făcut public.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Imaginea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, afectată de o serie de declaraţii făcute în spaţiul public de doamna doctor Carmen Marcu

  1. Dl Oprea continua razboiul inceput de Tutuianu impotriva unei doamne doctor care a alte preocupari decat pupatul mainii aflate periodic ( din 4 in 4ani )la coducerea unui judet sau institutii.Actualu director sa nu uite ca nu este decat o marioneta politica ,fara valoare profesionala dar cu „abilitati „politice schimbatoare .Sa nu se uite ca pe cand unii frecau menta printre salvarile din curtea spitalului , altii ( adevarat profesionisti ) puneau bazele unei sectii noi , sectie unde nu trebuie sa alergi medicul si personalul cu plicul pentru a aduce o alinare unor oameni care sunt foarte aproape de ultima calatorie.

  2. ce caută un politruc școlit la secu, vremelnic la conducerea județului, să se amestece în trebile unei instituții într-o speță particulară? e cumva a PSD-ului?
    de ce, de exemplu, nu se interesează de soarta muncitorimii de la COST? nu-i de nasul lui?
    că de capacitatea’i managerială ne-a convins cît a fost la compania de apă. halal!
    sigur că nu pun la îndoială acuzele doctoriței Marcu, care așa bine a țintit cu arcu’, de i-a băgat în sevraj pe toți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CJ Dâmboviţa marchează jumătate de secol de la inaugurarea Curţii Domneşti

Joi, 11 mai 2017, se împlinesc 50 de ani de la deschiderea spre vizitare a Ansamblului Monumental „Curtea Domnească” din Municipiul Târgovişte. Întinsă pe 29.000 m?, Curtea Domnească reprezintă cel mai bine păstrat ansamblu aulic medieval de pe teritoriul României. Ca reşedinţă şi scaun domnesc, ea a funcţionat, cu intermitenţe, […]