Iluminat public inteligent, în orașul Răcari 

Date:

Orașul Răcari beneficiază de iluminat public inteligent, o investiție  de peste 10 milioane de lei, finalizată cu succes de administrația locală, condusă de primarul Marius Caravețeanu. 

Proiectul de modernizare și gestionare inteligentă a iluminatului public în oraşul Răcari şi localităţile componente Ghergani, Mavrodin, Ghimpaţi, Colacu, Săbiești, Bălăneşti şi Stăneşti a fost finanțat prin POR – Axa 3.1c şi buget local.  Au fost realizate toate obiectele propuse.Lucrările au  vizat  înlocuirea a 1457 de aparate de iluminat existente cu modele de LED cu telegestiune, de puteri variate între 120W și 18W,asigurând astfel o iluminare eficientă și durabilă. Au fost  înlocuiți conductorii clasici neizolați și  conductorii torsadați cu modele eficiente, precum TYIR 50OLAl+3×50+1x25mmp și TYIR 35OLAl+1×25+1x16mmp, pe o lungime totală de 43.610 de metri.

S-a realizat optimizarea punctelor de aprindere: 15 puncte de aprindere trifazate au fost înlocuite cu sisteme de telegestiune, contribuind la o gestionare mai eficientă a iluminatului public.

Energia verde în parcuri 

Au fost montate 27 de panouri fotovoltaice și 54 de aparate de iluminat pe stâlpii metalici din parcuri, împreună cu recondiționarea a celor  27 de stâlpi metalici existenți.

Dispecerat avansat pentru monitorizare

O noutate în infrastructura orașului Răcari  este dispeceratul dedicat controlului și monitorizării sistemului de telegestiune al iluminatului public. Echipat cu echipamente de ultimă generație, inclusiv server, UPS server, calculator operator, sistem mobil smart și multe altele, acesta oferă  o gestionare centralizată și eficientă.

Investiție de peste 10 milioane de lei

Proiectul, în valoare totală de 10.114.682,71 lei, inclusiv TVA, demonstrează angajamentul autorităților locale pentru modernizarea infrastructurii urbane și adoptarea soluțiilor tehnologice de vârf. Odată finalizat, acest proiect deja aduce  beneficii semnificative în ceea ce privește eficiența energetică, siguranța și aspectul estetic al iluminatului public din orașul Răcari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A pierdut controlul mașinii și a ajuns în șant

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

 Incendiu produs la o casă în satul Urziceanca, comuna Ciocănești 

Detașamentul de Pompieri Titu a intervenit cu o autospecială...

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii dâmbovițeni 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit în...

Falșii consultanți de investiții!

Ai decis să intri în lumea investițiilor și vrei...