Iluminat public DJ 714 Zănoaga, Bolboci, Cheile Tătarului, Peştera, Padina

0 0

Amplasamentul obiectivului de investiţii este situat de-a lungul drumului judeţean DJ 714, în zona de siguranţă a acestuia, pe traseul Zănoaga, Bolboci, Cheile Tătarului, Padina – Peştera, comuna Moroeni, judeţul Dâmboviţa.
Zona amplasamentului studiat este o zonă montană cu obiective de interes turistic (Peştera lalomiţei, Punct Telecabina Piciorul Babelor, Mănăstirea Peştera lalomiţei şi Schitul Peştera, trasee turistice către Şaua Lăptici, Şaua Cocora, zona Babele-Sfinx, Vârful Omu, etc.), cabane, hoteluri dar şi puncte de lucru ale unor instituţii (Salvamont, Post Montan de Ordine Publica-Jandarmerie, Punct de informare turistică-Parcul Natural Bucegi).
În prezent, pe amplasamentul studiat nu există reţea de iluminat public, această situaţie iarnă.
În vederea stabilirii soluţiilor tehnice care se impun pentru realizarea lucrărilor, au fost contractate, de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa, serviciile de realizare a documentaţiei tehni-coeconomice, faza ,,Studiu de fezabilitate”, aceasta fiind, finalizată şi recepţionată.
Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Dâmboviţa nr. 27/ 14.03.2019 privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice şi a principalilor indicatori pentru obiectivul de investiţii „lluminat public DJ 714 Zănoaga, Bolboci, Cheile Tătarului, Peştera, Padina” au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici aferenţi întregii reţele de iluminat public, respectiv 11.980 m.
Menţionăm că pentru acest obiectiv, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a depus o solicitare în vederea finanţării acestuia prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aceasta nefiind aprobată. Ulterior, având în vedere complexitatea obiectivului, motivele tehnice, economice, funcţionale dar şi de eficienţă energetică, reţeaua a fost divizată, cu sprijinul proiectantului, în 3 sectoare, acestea urmând a se realiza etapizat în funcţie de resursele financiare identificate, astfel:
– Sector 1: Padina – Peştera : cca. 4.640 m traseu / 4.792 m cablu;
– Sector 2: Zănoaga – Cabana Bolboci : cca. 2.920 m traseu / 3.016 m cablu;
– Sector 3: Contur Lac – Cheile Tătarului : cca. 4.420 m traseu / 4.564 m cablu.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A fost redeschisă Grădiniţa nr. 15

Mai devreme cu două luni decât era prevăzut în contractul de lucrări a fost făcută recepţia şi redeschisă Grădiniţa nr. 15. A fost şi o mică festivitate cu acest prilej iar părintele vicar eparhial lonuţ Ghibanu, având alături mai mulţi preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba de sfinţire. Au participat […]