Iarnă în toată regula în zona Padina – Peştera

Vremea s-a schimbat radical . În zona montană dâmboviţeană Padina- Peştera , iarna şi-a intrat în drepturi. În noaptea de miercuri spre joi a nins şi s-a aternut un strat de zăpadă. Temperatura la ora transmiterii acestei ştiri era de 3 grade, vizibilitate redusă din cauza ceţii. De altfel, salva-montiştii montani din Dâmboviţa avertizează că în aceste condiţii este necesar să se treacă atât la echipamentul, cât şi la conduita de iarnă. Condiţiile meteo au permis depunerea unui strat subţire de zăpadă. La acestă oră, din informaţiile pe care le deţinem în zona Padina -Peştera acţionează şi drumarii de la LDP Dâmboviţa cu un utilaj.
Reprezentanţii Serviciului Salvamont Dâmboviţa spun că este de preferat ca orice excursie să fie planificată şi pregătită din mai multe puncte de vedere iar aspectele care trebuie neapărat luate în considerare înainte de a porni la drum sunt:
Condiţiile meteo – pot duce la imobilizare în zone greu accesibile, din acest motiv recomandăm să vă informaţi asupra prognozelor pentru zona respectivă, să folosiţi cât mai multe surse, să luaţi în considerare altitudinea la care se află locaţia pe care o vizaţi, deoarece temperatura scade cu aprox. 1 grad celsius la fiecare 100 de metri altitudine. Ascultaţi avertizările şi recomandările organelor de poliţie rutieră, în cazul în care plănuiţi o deplasare cu maşina.
Este foarte important ca îmbrăcămintea să fie neapărat adaptată sezonului rece. Echipamentul de vară, chiar dacă este montan, nu răspunde cerinţelor de iarnă. Întrucât principalul pericol în timpul iernii îl reprezintă hipotermia (scădere accentuată a temperaturii corpului, mult sub cea normală) care adesea este cauzată de umezeală şi/sau vânt, vă recomandăm îmbrăcăminte din ţesături impermeabilizate (tip Gore-Tex) şi rezistente la vânt (tip wind stopper).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Desfiinţarea libertăţii de exprimare ?

Conform ste-ului de ştiri, „Realitatea.net” care, indiferent ce spun alţii, continuă să rămâne unul dintre cele mai obiective site-uri de ştiri, prin aceasta apropiindu-se ca mod de abordare, prin felul cum redă sau analizează evenimentele din societatea românească, de maniera occidentală de reflectare a realităţii cotidiene. Deci, conform site-ului „realitatea.net”, […]