HRAMUL PAROHIEI BUNA VESTIRE DIN MUNICIPIUL TÂRGOVIŞTE – 2021

Numeroşi credincioşi din Municipiul Târgovişte au luat parte joi, 25 martie 2021, la hramul Parohiei Buna Vestire din Municipiul Târgovişte, în cadrul căruia Sfânta Liturghie a fost săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de un sobor de preoţi si diaconi.
Cu această ocazie, a hirotonit întru diacon pe tânărul Mihail Andreescu, pe seama Parohiei Lazuri, Protoieria Târgovişte Sud, şi pe tânărul diacon Nicolae Marian întru preot, pe seama Parohiei Conţeşti, Protoieria Titu, ambii absolvenţi ai cursurilor de licenţă şi de mas-terat din cadrul Facultăţii de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Valahia din Târgovişte.
În cuvântul său, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit semnificaţia duhovnicească şi misionară a Bunei Vestiri, moment restaurator al libertăţii umanităţii noastre, care fundamentează concepţia creştină despre sacrali-tatea vieţii umane şi necesitatea apărării acestei valori în orice situaţie, încă de la concepţie.

Mitropolitul Nifon a vorbit şi despre rolul soteriologic şi eclezial al Preasfintei Fecioare Maria, model de smerenie, sfinţenie, credinţă şi deplină ascultare faţă de voinţa Creatorului, dar şi cea mai importantă ocrotitoare şi mijlocitoare a noastră.
La final, Înaltpreasfinţia Sa a apreciat, încurajat şi felicitat pe cei doi slujitori ai parohiei: Pr. Arsene Chivulescu şi Pr. Alin Ştefan, Secretar Eparhial al Arhiepiscopiei Tâgoviştei, pentru rodnicia slujirii lor pastoral – misionare.

Înaltpreasfinţia Sa a fost însoţit de Părintele Vicar şi Părinţi Consilieri eparhiali.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

bookbox Întâlnirea Călătorie prin gânduri, de Mihaela- Loredana Muşetescu, Editura Jurnal Spiritual

Întâlnirea cu o carte frumoasă şi cu profunzimile ei este întotdeauna un dar, este provocatoare de stări care se succed şi care provoacă începutul micilor beatitudini care încap în tiparele şi în registrele senzoriale ale fiecărei întâlniri, ale fiecărui gest de apropiere şi de înţelegere ale tuturor acestor aşezări. Cuprinderea […]