Guvernul retrage proiectul privind Pilonul II de pensii

După trei zile de scandal, Guvernul a retras, de pe site-ul Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul, proiectul privind Pilonul II de pensii.
În document mai apare doar faptul că există un proiect privind Pilonul II de pensii, dar nu şi detalii legate de suspendare sau introducerea unei contribuţii fixe pentru angajat, dar şi pentru angajator.
Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, categoric, executivului să explice ce planuri are cu Pilonul 2 de pensii şi dacă sunt bani la buget pentru plata salariilor şi a pensiilor.
„Se discută de câteva zile bune de Pilonul II de pensii. Din păcate cei de la PSD se contrazic între ei, ba se desfiinţează, ba nu se desfiinţează Pilonul II de pensii; ba se suspendă, ba nu se suspendă; ba există un proiect asumat, ba este un proiect care nu a fost asumat. O harababură totală.
(…) Cred că Guvernul şi PSD trebuie să răspundă public clar, documentat, la două întrebări: 1.Ce aveţi de gând cu Pilonul II de pensii? Clar, răspicat, cu argumente. Iar întrebarea a doua pentru Guvern este următoarea: Mai aveţi bani pentru pensii şi salarii până la sfârşitul anului?”, a declarat marţi şeful statului. (M.C.)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Comisia Europeană, avertisment pentru România: deviere semnificativă de la MTO

Comisia Europeană a anunţat, miercuri, că a emis avertismente faţă de România şi Ungaria în cadrul procedurii de deviere semnificativă de la obiectivele pe termen mediu (MTO) – referitoare la creşterea deficitului structural. Comisia Europeană a adresat un avertisment Ungariei şi României cu privire la existenţa unei deviaţii semnificative de […]