GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN ACCESAREA DE CREDITE PRIN UTILIZAREA UNOR DOCUMENTE FALSIFICATE, DESTRUCTURATĂ

0 0

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti -Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.C., au documentat activitatea infracţională a unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 2.000.000 de lei prin înşelăciune, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.C., au efectuat 32 de percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane din Bucureşti şi din judeţele Ilfov, Călăraşi, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.
Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2016 şi până în prezent, 11 persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat şi ar fi facilitat obţinerea în mod fraudulos de produse de creditare de către persoane fizice, prin utilizarea unor venituri din pensie falsificate.
De asemenea, grupul infracţional s-ar fi ocupat cu recrutarea şi determinarea mai multor persoane din medii defavorizate, având situaţii materiale precare, să inducă în eroare funcţionari ai mai multor instituţii de credit, fapte consumate ori rămase în forma tentativei.
Persoanele bănuite ar fi folosit înscrisuri falsificate, respectiv taloane de pensii şi decizii de pensionare, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust, în urma solicitării unor credite şi finanţări.
La activitatea infracţională au participat şi alte persoane bănuite în cauză, care ar fi obţinut produse de creditare, folosind documentele false puse la dispoziţie de membrii grupării. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 2.335.000 de lei.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat mai multe înscrisuri, bani şi medii de sto-care.30 de persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.C., în vederea continuării cercetărilor.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Poliţiei Române.
La activităţi, au participat poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, precum şi jandarmii Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş”.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Peste 46% din personalul din serviciile sociale rezidenţiale s-a vaccinat sau a optat pentru vaccinare

Peste 46% din personalul din serviciile sociale rezidenţiale s-a vaccinat sau a optat pentru vaccinare. În categoria beneficiarilor serviciilor sociale, persoane peste 65 de ani şi cele aflate în evidenţă cu boli cronice, procentul este de 57%.27% din personalul care activează în centrele sociale rezidenţiale şi de îngrijire la domiciliu, […]