Grup tematic regional pentru protecţia mediului, eficienţă energetică şi tranziţia către o economie circulară

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat evenimentul regional destinat protecţiei mediului, eficienţei energetice şi tranziţiei către o economie circulară, în vederea actualizării documentelor de programare pentru implementarea viitorului exerciţiu financiar.
Evenimentul a fost deschis cu o serie de prezentări ce au vizat arhitectura instituţională şi obiectivele prioritare de investiţii pentru 20212027, analiza SWOT pentru domeniul analizat şi Strategia de specializare inteligentă a regiunii Sud Muntenia. Astfel, în contextul actual în care s-au semnalat un nivel scăzut al investiţiilor pentru protecţia mediului şi o creştere alarmantă a fenomenelor de poluare şi de generare a emisiilor de carbon, se impune elaborarea unor strategii destinate protecţiei

mediului prin care să se asigure o creştere a gradului de conştientizare privind economia circulară şi o folosire judicioasă a fondurilor europene pentru rezolvarea problemelor de mediu.
Prezentările au fost urmate de ateliere de lucru al căror obiectiv a fost actualizarea tipurilor de intervenţii pentru Planul de dezvoltare regională 2021-2027. Prin intermediul acestor activităţi interactive, au fost identificate nevoi ale comunităţii pentru domeniul protecţia mediului, eficienţă energetică şi tranziţia către o economie circulară, fiind totodată formulate măsuri şi soluţii adecvate. Obiectivul acestor activităţi a fost realizat datorită contribuţiei reprezentanţilor din mediile: economic, public, privat şi de cercetare, care au pus astfel bazele unei colaborări menite a face din Sud Muntenia o regiune mai verde. Calendarul grupurilor tematice regionale derulate de ADR Sud Muntenia continuă cu domeniile: dezvoltare urbană durabilă şi localităţi inteligente; protecţia mediului; susţinerea sănătăţii şi a protecţiei sociale; educaţie şi ocuparea forţei de muncă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Invitaţi surpriză la Convenţia Anuală a Pro România

În jur de 2000 de membri şi activişti Pro România au participat la Convenţia Anuală, organizată la Palatul Parlamentului. Pe lângă principalii comunicatori ai partidului – Corina Creţu, europarlamentar, senatorul Adrian Ţuţuianu, fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu şi, bineînţeles, preşedintele Victor Ponta, au fost prezenţi şi au luat cuvântul […]