Gripa a făcut prima victimă

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a fost notificată cu privire la decesul unei paciente în vârstă de 33 de ani, pentru care se confirmase prezenţa virusului gripal. Decesul a survenit în timp ce aceasta se afla spitalizată în Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte cu diverse comorbidităţi.
De la debutul sezonului gripal, din judeţul Dâmboviţa au fost transmise către Institutul Cantacuzino un număr de 11 probe recoltate de la pacienţi, din care pentru zece a fost confirmat diagnosticul de gripă, şase cu virus gripal tip AH1 şi patru cu virus gripal tip AH3. Toate aceste cazuri au fost înregistrate la persoane care nu s-au vaccinat antigripal.
Populaţia este îndemnată să respecte regulile de igienă personală şi colectivă, să evite locurile cu aglomeraţie umană, iar la primele semne de boală să se adreseze medicului de familie pentru stabilirea corectă a tratamentului.
Nu este recomandat autotratamentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ministrul Transporturilor a dat ordin de mobilizare pentru deszăpezirea şi menţinerea circulaţiei pe DJ 714 Glod -Sanatoriul Moroieni - Zănoaga - Bolboci - Padina - Peştera

Jandarmii,pompierii, salvamontiştii, LDP, drumarii SDN Târgovişte şi SDN Bucureşti şi Poliţia Padina au acţionat fără încetare pe dJ 714 Glod – Sanatoriul Moroieni – Zănoaga – Bolboci – Padina -Peştera, şi la această oră se circulă sub directa îndrumare a jandarmilor montani de la Peştera şi Zănoaga. După mai bine […]