Grevă spontană Direcția Județeană deStatistică Dâmbovița! Salariații au refuzat pe tot parcursul zilei de luni îndeplinirea sarcinilor de serviciu!

Date:

Salariații din cadrul Direcției Județene de Statistică Dâmbovița au început săptămâna cu o grevă spontană, protest prin care îsi exprimă nemulțumirea față de salarizarea pe care o apreciază ca fiind discriminatorie:
Blocarea activității, pentru cel puțin o zi, este rezultatul ignorării de către decidenții politici a semnalelor trase de statisticieni în ultimii ani și reprezintă doar un avertisment al salariaților în contextul anului electoral 2024, când, fără aportul INS, alegerile nu pot fi organizate.
După zece zile de proteste spontane, revendicările noastre nu au fost soluționate.
În acest moment, și-au asumat, prin semnătură, intenția de a nu-și îndeplini sarcinile de serviciu pentru o zi, aproximativ 900 de salariați din Direcțiile Teritoriale de Statistică și sediul central al INS, în semn de protest față de nepunerea în aplicare a memorandumului privind salarizarea în sistemul statistic.
Nu vom mai colecta și furniza date statistice din județul Dâmbovița! Nu vom asigura datele statistice necesare realizării Programului Statistic Național și transmiterii la EUROSTAT!”- se precizează într-un comunicat de presă.
Nemulțumirile salariaților DJS Dâmbovița sunt salarizarea discriminatorie îndelungată, având în vedere faptul că salariile nu au fost nici măcar indexate cu rata inflației (a depășit 43% în octombrie 2023 față de ianuarie 2018); neaplicarea Legii nr.153/2017 în ceea ce privește calculul salariului de bază,prin aplicarea salariului minim brut pe țară în vigoare; salarizarea discriminatorie față de alte instituții publice de același nivel; neaplicarea Memorandumului asumat de Guvernul României în data de 13.07.2022 cu tema „Soluționarea problemelor de salarizare existente la nivelul Direcțiilor Regionale și Județene de Statistică”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

GRATUIT Aplicația InfoCons pentru a ști ce consumi și pentru a-ți face cumpărăturile în cunoștință de cauză!

Aplicația de protectia consumatorilor InfoCons este un instrument dedicat...

La Odobești a început curățenia de primăvară!

Pe raza comunei Odobești, salariați din cadrul Primăriei  cu...

DÂMBOVIȚEANCA PETRUȚA IUGULESCU, DIN NOU LA UN MECI DIN LIGA NAȚIUNILOR

Alina Peșu va conduce partida Ungaria – Belgia, prima...