Granturi pentru compensarea pierderilor cauzate fermierilor de importurile de cereale și semințe din Ucraina! Cererile se depun la APIA până pe 26 octombrie!

Date:

În perioada imediat următoare, Guvernul României acordă  un sprijin financiar de urgență pentru sectorul cerealelor și cel al semințelor oleaginoase, în conformitate cu prevederile HG 845/2023.

Sprijinul excepțional, sub forma de grant, are în vedere compensarea producatorilor agricoli din sectorul vegetal pentru pierderile economice cauzate de creșterea importurilor de cereale si semințe oleaginoase din Ucraina si reprezinta suma care se acorda acestora, exprimata în lei, pentru suprafetele cultivate cu porumb, orz, rapita si floarea soarelui din cererile unice de plata depuse în anul 2022.

          Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură  primește cereri de acordare a sprijinului de urgență pentru sectorul cerealelor și al semințelor oleaginoase până la data de 26 octombrie 2023, inclusiv.  

          Potențialii beneficiari sunt așteptați la Centrele APIA pe a căror rază teritorială a fost depusă cererea unică din anul 2022, în vederea depunerii cererii de acordare a sprijinului de urgență pentru sectorul cerealelor și al semințelor oleaginoase.

          Pentru schematizarea modului de calcul al sprijinului excepțional exprimat sub formă de grant, se consideră că acesta reprezintă valoarea unei cantități unitare de 78 litri/ha de motorină și că în stabilirea valorii totale a sprijinului se utilizează 50% din cantitatea rezultată din înmulțirea numărului de hectare eligibile cu valoarea de 78 litri/ha de motorină.

          Valoarea schemei, reprezentând sprijinul unitar excepțional sub formă de grant, denumit în continuare grant, este de 2 lei/litru de motorină.

             Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Centrul Judetean Dambovita  a identificat 8923 de potentiali beneficiari , producatori agricoli care au avut țn cererile unice 2022 culturi de porumb, orz, rapita si floarea soarelui si care au solicitat interventii in agricultura sectorul vegetal si in anul 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Unitate și Devotament: Penitenciarul Mioveni și Directorul Ghebaru Onorează Ziua Națională și Moștenirea Eroică

Subcomisarul de poliție penitenciară Patric Daniel Ghebaru și Penitenciarul...

Cum alegi cel mai bun geam termopan

Alegerea tipului potrivit de sticla pentru ferestrele termopan este...

Afla care este capitalul social minim pentru infiintarea unui SRL

Capitalul social este una dintre componentele esențiale ale unei...