Granturi europene pentru stimularea angajării şomerilor în agricultură

Fermierii şi alţi angajatori din sectorul agro-alimentar vor putea obţine fonduri europene de maximum 2.250 – 6.000 de lei pe lună pentru fiecare şomer tânăr pe care îl vor angaja.
Măsurile se adresează angajatorilor care activează în sectorul agro-alimentar şi care vor să angajeze şomeri cu vârste cuprinse între 16 şi 29 de ani, înregistraţi la agenţiile de ocupare a forţei de muncă.
Angajatorii vor primi acest sprijin lunar, timp de 18 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2023, pentru fiecare astfel de şomer angajat. Cu aceşti bani fermierii şi alţi patroni din sectorul agro-alimentar vor asigura maximum 75% din salariul tânărului respectiv, restul de 25% intrând în sarcina angajatorilor.
Sumele lunare se vor acorda pentru angajarea cu normă întreagă a şomerilor, astfel:

  • maximum 2.250 lei pentru fiecare şomer angajat, fără să aibă nici măcar studii medii.
  • maximum 3.500 de lei pentru fiecare şomer angajat pe post care are cerinţe de studii medii cel puţin.
  • maximum 6.000 de lei pentru şomeri angajaţi pe posturi care presupun studii superioare indiferent de specialitatea acestor studii.
    Ajutoarele nerambursabile vor fi suportate din bugetul Ministerului Agriculturii din fonduri europene (Programul Operaţional Capital Uman).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Mortalitate în creştere odată cu venirea sezonului rece

În luna octombrie 2020 raportat la luna precedentă, evoluţia principalelor fenomene demografice în Dâmboviţa a fost caracterizată de scăderea numărului naşterilor înregistrate şi creşterea numărului deceselor.Căsătoriile au reprezentat 97,2% din numărul celor din luna octombrie 2019, iar divorţurile au reprezentat 50,5% din cele înregistrate în luna corespunzătoare din anul precedent.Concret, […]