Granturi de stat pentru acoperirea dobânzii la credite pentru fermieri

Date:

Fermierii din România vor putea beneficia de granturi de la stat de maximum 280.000 de euro fiecare, pentru acoperirea dobânzii la credite bancare, printr-o schemă de ajutor propusă de Ministerul Agriculturii, prin proiect de ordonanță de urgență.

Schema de ajutor „Creditul Fermierului”, inițiată în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, prevede un buget total de 815,5 milioane lei (164,1 milioane euro), din care se estimează că 3.500 de fermieri din România vor primi sprijin pentru capital de lucru.

Ajutorul  de stat propus este  sub formă de grant care acoperă componenta de dobândă reprezentând partea de ROBOR la 3 luni, acordată pe o perioadă de maximum 60 luni.

Ajutorul nu poate depăși echivalentul în lei al sumei de 280.000 de euro/beneficiar.

Pentru acest ajutor sunt eligibile fermele zootehnice, vegetale sau mixte iar

din punct de vedere juridic, fermierii trebuie să fie organizați sub una din următoarele forme juridice:  firme, conform Legii societăților nr. 31/1990; asociații agricole și societăți agricole conform Legii privind societățile agricole și alte forme de asociere în agricultură nr. 36/1991; cooperative, conform Legii privind organizarea și funcționarea cooperației nr. 1/2005 și Legii cooperației agricole nr. 566/2004 ; persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și familiale, conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 182/2016; asociații de fermieri constituite conform Ordonanței Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 246/2005.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A pierdut controlul mașinii și a ajuns în șant

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

 Incendiu produs la o casă în satul Urziceanca, comuna Ciocănești 

Detașamentul de Pompieri Titu a intervenit cu o autospecială...

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii dâmbovițeni 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit în...

Falșii consultanți de investiții!

Ai decis să intri în lumea investițiilor și vrei...