Grădiniţe, cămine culturale, asfaltări de drumuri, în plin proces de realizare în comunele de pe Valea Dâmboviţei

0 0

Felul în care se desfăşoară lucrările de construcţie sau reabilitare a mai multor unităţi de învăţământ, cămine culturale şi tronsoane de drum a fost scopul vizitei de astăzi a preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, într-o serie de localităţi dâmboviţene.
Preşedintele Corneliu Ştefan a fost însoţit de: administratorul public al judeţului, Cristian Avanu, directorul Vasile Dinu, Direcţia Tehnică, Radu Andi-Constantin, directorul SC LDP SA Dâmboviţa, consilierul judeţean Mihai Istrate, precum şi de reprezentanţii administraţiei publice locale din comunele în care se realizează proiectele de investiţii incluse în agenda vizitei.
În comuna Dragomireşti, şeful administraţiei judeţene a mers pe şantierele pe care se lucrează la reabilitarea şi extinderea a două unităţi de învăţământ pentru cei mici: grădiniţa cu program normal, cu patru săli de grupă, din satul Dragomireşti – investiţie în valoare de 2.500.000 lei, de care vor beneficia aproximativ 75 de copii, şi grădiniţa Pârvuleşti – investiţie în valoare de 681.827,59 lei, care se realizează din fonduri locale şi care va asigura condiţii decente de educaţie unui număr de 25 copii.
Tot la Dragomireşti, reprezentanţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa au vizitat şi şantierul pe care se execută lucrările de refacere a îmbrăcămintei bituminoase uşoare pe sectorul de drum DJ 702D,

Mogoşeşti – Geangoeşti – Dragomireşti. Pe acest tronson, de 1,2 km, se toarnă stratul 2 (strat de uzură din beton asfaltic). Drumul asigură legătura între două sate ale comunei Dragomireşti, şi anume, Mogoşeşti şi Râncaciov, dar şi cu noul pod construit peste râul Dâmboviţa, la Râncaciov.
Vizita de lucru a continuat în comuna Măneşti, unde pe agenda preşedintelui Corneliu Ştefan s-au aflat mai multe obiective.
Primul obiectiv avut în vedere a fost sala de sport din localitate, edificiu ce se realizează cu respectarea noilor norme în domeniu, în scopul asigurării de condiţii optime de desfăşurare a activităţilor sportive. Investiţia, realizată de Compania Naţională de Investiţii, este în valoare de 3.300.000 lei. În acelaşi timp, se lucrează şi la căile de acces către sala de sport, lucrarea, în valoare de 350.000 lei, fiind finanţată din bugetul local. În aceeaşi localitate, reprezentanţii consiliului judeţean au putut constata felul în care se desfăşoară lucrările de modernizare a două străzi locale, în valoare totală de 320.000 lei, dar şi lucrările la două cămine culturale, şi anume: Căminul Cultural din satul Drăgăeşti-Ungureni, investiţie în valoare de 1.250.000 lei, ale cărei lucrări de modernizare se realizează în cadrul PNDR, şi Căminul Cultural din satul Drăgăeşti-Pământeni, investiţie ale cărei lucrări de construcţie, în valoare de 2.600.000 lei, sunt realizate de Compania Naţională de Investiţii.
În comuna Tătărani, reprezentanţii administraţiei judeţene s-au deplasat în satul Căprioru, la lucrările de realizare a două investiţii importante pentru viaţa comunităţii locale: Şcoala Generală cu clasele I-VIII, aflată în plin proces de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare, toate aceste activităţi ducând la o valoare a investiţiei de 1.703.736 lei, şi şantierul unde se construieşte un dispensar medical, investiţie în valoare de 1.045.192,78 lei, proiectul având şi o componentă de dotare a acestei unităţi medico-sanitare. Ambele proiecte sunt implementate în cadrul PNDL II.

La Cândeşti-Vale, preşedintele Corneliu Ştefan a mers la şantierul deschis pe DJ 702B, în cadrul amplului proiect de infrastructură la nivel judeţean, lotul I, Gemenea – Cândeşti-Vale -Priboiu – Tătărani – Căprioru – Măneşti -Drăgăeşti – Râncaciov – Ungureni -Lucieni (L = 39,745 km), care prevede realizarea de lucrări de întreţinere prin covoare bituminoase, valoarea acestei investiţii fiind de 14.513.823,55 lei.
Vizita preşedintelui Corneliu Ştefan a continuat în comuna Malu cu Flori, unde sunt în desfăşurare lucrări la drumurile locale, în valoare de aproximativ 4 milioane lei, finanţate prin PNDL II, proiectul ajungând deja la stadiul fizic de realizare de 60%.
Grădiniţa cu program normal Izvoarele, din localitatea Voineşti, a fost cel din urmă obiectiv pe care preşedintele Corneliu Ştefan l-a avut în vedere în cadrul vizitei de lucru de astăzi. Lucrările de construcţie şi dotare a acestei instituţii educaţionale sunt în valoare de 90.489.482,67 lei şi se vor încheia la finalul anului 2023.
Preşedintele Corneliu Ştefan: „Infrastructura educaţională are întâietate în preocupările noastre, deoarece de calitatea ei depinde în bună măsură desfăşurarea procesul educaţional de care se bucură preşcolarii şi şcolarii dâmboviţeni, competitivitatea acestuia fiind unul dintre obiectivele pe care le urmărim, în calitate de reprezentanţi ai administraţiei publice locale. Am putut constata astăzi că, pe multe şantiere din judeţul nostru, se lucrează la întreaga capacitate pentru ca obiectivele propuse – din categoria infrastructurii educaţionale sau rutiere – să fie realizate în termenele asumate prin contractele de lucrări, toate aceste obiective având menirea de a asigura condiţii de trai mai bune locuitorilor comunelor beneficiare.”

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Exemplu de urmat: Elevii cei mai buni au fost premiaţi de Primăria Niculeşti

Primăria Niculeşti, condusă de edilul veteran Dorinei Soare, este încă o dată exemplu pentru alte administraţii publice din judeţ. Cei mai buni elevi din comună au fost premiaţi cu sume consistente. O recompensă meritată, dar şi un stimulent, pentru a rămâne pe acelaşi drum bun, pentru a-i determina pe ceilalţi […]