Grădiniţă nouă şi reţea de apă la Mătăsaru

I.B.

adrian tutuianuComuna dâmboviţeană Mătăsaru după ani buni în care a fost vitregită de fosta conducere a CJ Dâmboviţa acum începe să se dezvolte prin derularea unor proiecte cu largă susţinere din partea preşedintelui CJ Dâmboviţa, Adrian ţuţuianu .O nouă grădiniţă a fost inagurată în satul Creţuleşti, comuna Mătăsaru.Investiţia a fost inagurată în prezenţa ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, a preşedintelui CJ, Adrian ţuţuianu şi a inspectorului şcolar general,prof.Luminiţa Preda.Obiectivul a început în anul 2008 dar majoritatea banilor alocaţi au fost în anul 2014.Valoarea totală a investiţiei este de 7 miliarde lei vechi.Tot astăzi la Mătăsaru a fost inaugurată reţeaua de alimentare cu apă cu finanţare pe OG 28 din 2013 şi se ridă la valoare de aproximativ 60 de miliarde lei vechi. Un alt proiect important pentru comuna Mătasaru este un proiect privind reţea de apă şi canalizare pe Administraţia Fondului de Mediu.Valoarea este de 73 miliarde Prin asocierea cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa se va realiza şi un drum asfaltat la Mătăsaru în valoare de 5 miliarde lei vechi.
Platformă de nutrienţi la Mătăsaru
Zeci de localităţi din judeţul Dâmboviţa sunt identificate ca zone vulnerabile la poluarea cu nitraţi! Una dintre ele este Mătăsaru şi scapă de probleme cu ajutorul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, care derulează un proiect finanţat de Banca Mondială şi care priveşte „controlul integrat al poluării cu nutrienţi”.gradinita matasaruMinisterul Mediului a solicitat deja Consiliului Judeţean Dâm-boviţa să identifice o localitate care să se încadreze în condiţiile cerute, însă din nefericire, proiectul va fi implementat în doar şapte localităţi de la nivelul întregii ţări. Aşa că este nevoie şi de mult noroc ca localitatea dâmboviţeană să se numere printre cele câştigătoare. Trei localităţi au solicitat sprijin în cadrul programului: Mătăsaru, Moroeni şi Gura Foii. statie de epurareObiectivul principal al Proiectului „Controlul integrat al poluării cu nutrienţi” este reducerea deversării de nutrienţi în sursele de apă şi promovarea unei schimbări de comportament prin întărirea capacităţii instituţionale şi de reglementare, precum şi prin acţiuni cu rol demonstrativ la nivelul localităţilor şi, prin urmare, sprijinirea Guvernului României în vederea satisfacerii cerinţelor Uniunii Europene în domeniul protecţiei apei. În România, peste 1.900 de localităţi sunt vulnerabile la poluarea cu nitraţi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târgoviştenii care îşi achită integral taxele şi impozitele locale, scutiţi de majorări

Consilierii locali au aprobat fără comentarii „Proiectul de hotărâre privind acordarea de facilităţi fiscale contribuabililor din municipiul Târgovişte.” Concret, este vorba despre scutirea de majorări şi penalităţi de întârziere pentru toţi contribuabilii care-şi achită integral, până la 30 noiembrie, obligaţiile fiscale către bugetul local. În esenţă, sunt scutiţi de majorări […]