GIOVANNI CAPRARA, NOUL ANTRENOR AL ECHIPEI DE VOLEI CSM TÂRGOVIŞTE

Mihai ROŞOIU
0 0

Italianul Giovanni Caprara va antrena până la finalul sezonului liderul Diviziei A. Are obiectiv să oprească supremaţia Blajului în România şi să ducă pe CSM Târgovişte în Liga Campionilor!
CSM Târgovişte s-a despărţit de curând de antrenorul sârb Dragan Nesici, cel care a lăsat însă echipa dâmboviţeană pe primul loc în Divizia A, la egalitate de puncte cu campioana Volei Alba Blaj. Oficialii echipei din Târgovişte au rupt înţelegerea cu Nesici după ce echipa a pierdut în semifinalele Cupei României şi a ratat astfel trofeul.
Echipa dâmboviţeană a reuşit să-l convingă pe unul dintre cei mai valoroşi antrenori din lume să vină să antreneze în România. Este vorba de tehnicianul italian Giovanni Caprara (58 de ani), cel care are o carte de vizită impresionantă. Acesta a semnat cu Târgovişte până la finalul sezonului, având apoi drept de prelungire. Caprara a antrenat echipe naţionale precum Rusia, Olanda, Grecia sau Azerbaidjan, dar şi echipe de club de top: Foppapedretti Bergamo, Despar Perugia, Asystel Volley Novara, Eczacibasi Istanbul, Pomi Casalmaggiore sau Bisonte Firenze.
La Istanbul, Caprara a avut cel mai valoros rezultat, câştigând Liga Campionilor cu echipa turcă în 2015, dar şi Campionatul Mondial al cluburilor. Este de patru ori campion al Italiei, cu Bergamo (1999, 2004)Villa Cortese (2013) şi Piacenza (2014). Mai are în CV trei cupe ale Italiei, 5 Supercupe, dar şi Cupa CEV, câştigată tot cu echipa din Bergamo. Ultima echipă antrenată este naţionala Olandei, pe care a încercat să o califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Nu a reuşit însă. Caprara va avea drept obiectiv, la Târgovişte, câştigarea campionatului, pe care echipa dâmboviţeană nu a reuşit să şi-l adjudece, scrie gsp.ro
Giovanni Caprara este antrenorul cu cel mai impresionant CV, care a antrenat vreodată în campionatul României

 • Un titlu de CAMPION MONDIAL cu naţionala de volei feminin a Rusiei (2006);
 • două medalii de bronz la Campionatul European de volei feminin;
 • patru trofee Champions League (1999,
  2000, 2005, 2015);
 • un succes în Cupa CEV
 • un trofeu de Campion Mondial al Cluburilor
 • patru titluri de campion al Italiei;
 • trei cupe ale Italiei;
 • cinci supercupe ale Italei;
 • un titlu de campion al Turciei;
  În cariera sa a antrenat echipele naţionale ale Rusiei, Greciei, Olandei şi Azerbaidjanului.
  Printre echipele de club pregătite de Giovanni Caprara de-a lungul carierei se numără: Club Bergamo (Italia); Asystel Novara (Italia); Eczacibasi (Turcia); Casalmaggiore (Italia).
  Giovanni Caprara va pregăti echipa noastră de volei feminin până la finalul sezonului.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ACESTEA AU FOST SFERTURILE CUPEI ROMÂNIEI

Cu patru echipe de Liga 2 şi patru din primul eşalon, sferturile acestei ediţii au fost pline de suspans! Potrivit tragerii la sorţi din 15 februarie, iată programarea partidelor şi rezultatele lor, toate meciurile au fost televizate de DigiSport, LookSport şi TelekomSport:Joi, 3 martie, ora 20:00 – Stadion Ion Comşa, […]