Gică Popescu: „Oamenii adevăraţi din Târgovişte mă apreciază şi mă respectă”

Mihai ROŞOIU
0 0

gica popescu Domnule Popescu, toată lumea se întreabă dacă veţi părăsi Chindia Târgovişte în această vară. Aţi luat o hotărâre?
– Hotărârea am luat-o de ceva vreme, însă o voi face publică după Comitetul Executiv al federaţiei, de sâmbătă. Înţeleg că există posibilitatea ca numărul echipelor în Liga a Il-a să fie mărit, iar şansele Chindiei de a rămâne în acest eşalon vor creşte. După ce voi avea toate informaţiile, o să vă anunţ şi despre hotărârea pe care am luat-o.
– Dacă federaţia va decide să păstreze Chindia în Liga a II-a, veţi rămâne?
– Nu discut subiectul rămânerii mele. Eu v-am spus că voi vorbi după ce se va încheia şedinţa Comitetului Executiv. Haideţi să vedem ce se va decide acolo şi apoi veţi afla şi ce decizie am luat.
– Suceava a bătut Sportul. Vă aşteptaţi să se întâmple asta?
– Îmi doream să nu se întâmple asta, dar pentru mine acest rezultat a confirmat ceea ce ştiam deja. În ultima etapă s-a jucat cel puţin ciudat, ca să nu folosesc alt termen. De aceea pot spune că Târgoviştea a fost victima unor jocuri de culise, iar marele merit al acestei echipe este că a disputat toate meciurile pe teren. Acum, vedeţi dumneavoastră, atâta vreme cât nu există nicio dovadă că acele jocuri au fost incorecte, nu pot lansa acuzaţii. Oricum, este jenant ce s-a petrecut pe final de campionat.
– Care credeţi că sunt şansele ca Târgoviştea să rămână în Liga a II -a?
– Cred că sunt şanse, pentru că nu poţi face serii de 14 echipe în Liga a II-a în condiţiile în care prima divizie va avea 18 formaţii. Rămâne ca această propunere să fie validată de Comitetul Executiv.
Dumneavoastră refuzaţi să ne oferiţi un răspuns referitor la prezenţa dumneavoastră la conducerea Chindiei, în vreme ce mai mulţi jucători părăsesc echipa. Nu este ăsta un semn că veţi pleca de la echipă?
– Nu. Toţi jucătorii care au plecat de la Chindia au ajuns în Divizia A. Nu vi se pare normal să le oferim această oportunitate? Ce să facă nişte jucători ca Băluţă sau Şerban, să rămână la Târgovişte sau să meargă în prima divizie unde sunt plătiţi de 10 ori mai bine? Poate lumea nu ştie că cei doi aveau cele mai mici salarii la Chindia, pentru că aşa am considerat că este normal. Cei tineri trebuie să muncească pentru a câştiga bani. Acum s-a ivit o ocazie excelentă pentru ei şi bineînţeles că le-am permis să meargă în fotbalul mare din România.
– Sunteţi o persoană care ţine foarte mult la imaginea sa. Nu v-aţi simţit jignit de atitudinea oamenilor de la Târgovişte?
– Oamenii din Târgovişte mă apreciază şi mă respectă. Vorbesc despre oamenii care iubesc echipa de fotbal şi care vin meci de meci pe stadion. Surprinzătoare pentru mine a fost atitudinea unor oameni care au putere de decizie. Dacă dânşii aşa înţeleg să faci performanţă, nu vreau să comentez. Nu m-am simţit jignit, dar nici nu mi s-au părut normale anumite decizii care s-au luat în ultima vreme.
Dacă veţi părăsi Chindia, veţi rămâne legat afectat de echipa noastră?
– Eu nu mă voi mai implica în vreun alt proiect fotbalistic din România. Pentru mine Chindia a fost o provocare la început, apoi am început să mă implic total. Nu vreau să par lipsit de modestie, dar această echipă a fost readusă în prim plan datorită mie şi lui Ion Crăciunescu. Şi, ca să fiu mai exact, iniţiatorii proiectului au fost Florin Popescu şi Gabi Boriga, iar eu şi Ion Crăciunescu am fost cei care am făcut ca lucrurile să se întâmple şi să funcţioneze. Mi-am sacrificat zilele mele libere, verile şi vancaţele doar ca să fiu alături de această echipă. Evident că sunt legat emoţional de această echipă, dar să ştiţi că am ajutat şi financiar, ceea ce unii cam uită să spună. Părerea mea este că acest oraş are un potenţial fantastic, iar oamenii care vin la meciurile Chindiei trebuie să se bucure de o echipă care să lupte pentru promovare în prima divizie. Poate să spuneţi că eu vorbesc despre Liga I şi echipa e în Divizia C. Chiar şi aşa, toată lumea trebuie să ştie că, dacă vom merge în „C”, o facem cu capul sus, pentru că nu am fost implicaţi în jocuri de culise.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Egiptul laic se revoltă împotriva "fraţilor musulmani"

Este bine să vă reamintiţi. La sfârşitul anului 2010, au avut loc o serie de proteste în ţările arabe, populaţia nemaisu-portând regimurile totalitare. Aceste mişcări de mase, unele foarte violente, au devenit cunoscute sub denumirea generică de „Primăvara arabă”, prin analogia oarecum forţată, făcută de mass-media occidentală cu evenimentele ce […]