Ghiorghi Zotic, despre revenirea la Târgovişte: „E O PROPUNERE INTERESANTĂ”

Mihai ROŞOIU

ghiorghi zoticŞansele ca destinele fotbalului târgoviştean să fie preluate de Ghiorghi Zotic, patronul divizionarei C, Municipal Târgovişte, cresc de la o zi la alta. După ce, miercuri, preşedintele Adrian Ţuţuianu a anunţat că va avea o discuţie cu Zotic pentru a-i propune să preia Chindia Târgovişte, varianta începe să prindă contur, omul de afaceri din Târgovişte considerând propunerea ca fiind interesantă. Totuşi, Zotic a ţinut să facă unele precizări pentru a lămuri condiţiile în care va accepta varianta înaintată de preşedintele CJ Dâmboviţa.
– Domnule Zotic, vă întoarceţi la Târgovişte?
– Cum să mă întorc? Păi am fost plecat undeva? Pe actul meu de identitate adresa este în Târgovişte. La fel şi sediul echipei de fotbal F.C. Municipal. Aşa că n-am plecat niciodată, doar că am disputat meciurile de pe teren propriu la Şotânga, pentru că pe stadionul „Eugen Popescu” n-am mai avut loc.
– Atunci reformulez. Preluaţi Chindia?
– Domnule, am aflat şi eu din presă de intenţiile domnului Ţuţuianu şi consider că sunt foarte interesante, doar că eu nu mă pot înhăma la nişte lucruri pe care nu le cunosc. Sunt păţit, şi acum trebuie să-mi iau toate măsurile de rigoare. Ca să fiu mai concret, prima dată când am venit să joc la Târgovişte mi s-au promis o grămadă de lucruri frumoase,

iar când am descoperit adevărata realitate, m-am crucit de ce am găsit la club. Unde mai pui că am fost nevoit să plătesc tot felul de datorii de care eu habar n-aveam. Unii -cu promisiunile şi alţii – cu banii. Eu am fost cel care a plătit datorii pe care le făcuseră alţii înainte.
– Vă este teamă că lucrurile s-ar putea repeta?
– Nu mi-e teamă decât de Dumnezeu, dar v-am spus şi mai devreme, nu vreau să plătesc pentru ce au făcut alţii.
– Preşedintele Ţuţuianu a afirmat că vor fi achitate toate restanţele financiare…
– Nu contest bunele intenţii ale preşedintelui, dar dacă după ce batem palma mă trezesc cu nişte facturi sau chi

tanţe de zeci de miliarde pe care trebuie să le achit tot eu? Nu fiţi atât de sigur că datoriile Chindiei sunt doar cele „la vedere”. Eu unul nu sunt sigur şi de aceea vă spun că situaţia trebuie analizată foarte atent.
– Păi şi, în condiţiile acestea, care sunt şansele ca varianta preşedintelui CJD să se materializeze?
– Şansele sunt destul de mari, dar propunerea mea este ca la Târgovişte să joace F.C. Municipal. Oricum ambele echipe sunt în Liga a IlI-a şi nu ar fi în regulă să avem două formaţii din oraş să se lupte în acelaşi eşalon. Dacă în cazul Chindiei nu am detalii despre situaţia financiară, vă pot asigura că, atunci când vine vorba de F.C. Municipal, ştiu absolut tot,

iar din acest punct de vedere echipa mea este foarte stabilă.
– Ce se va întâmpla cu jucătorii rămaşi sub contract cu Chindia?
– Vom forma un grup din cele două echipe, vom aduce un antrenor de perspectivă şi ne apucăm de treabă. Intenţia mea clară este să formez un lot în care să se regăsească doar fotbalişti din Dâmboviţa. E mult mai bine din punct de vedere sportiv, pentru că aceşti băieţi vor juca şi cu sufletul pentru echipă, dar şi mai avantajos din punct de vedere financiar.
– Să înţeleg că veţi încerca să reduceţi din cheltuielile actuale…
– Toate cluburile din România fac asta. Fără să mă precipit, vă asigur că, dacă vom urma o strategie corectă şi sănătoasă, vom face o economie de câteva miliarde pe sezon. Nu mă joc cu vorbele. Afirmaţiile mele le pot susţine cu multe argumente. O să vă dau un singur exemplu. Toate antrenamentele se vor face la baza mea de la Şotânga, iar stadionul Eugen Popescu va fi folosit doar la meciurile oficiale. Dintr-odată am redus nişte cheltuieli fantastice la utilităţile de la stadion, pentru că fotbaliştii nu vor sta toată ziua bună ziua la teren. Şi ăsta-i doar un exemplu…
– Cu care dintre actualii angajaţi ai Chindiei veţi colabora?
– Ştiţi că sunt o persoană care nu se teme să vorbească, aşa că o să vă răspund clar. În afara celor doi fraţi

Becheanu, nu mai rămâne nimeni. De altfel, nici nu mi se pare normal ca în jurul echipei să existe un staff mai numeros decât lotul de jucători. Dacă mutarea se va materializa, la nivel de conducere nu vor fi decât două persoane. Preşedintele Adrian Ţuţuianu şi cu mine. Nu mi se pare normal să vedem pe la stadion tot felul de băgători de seamă.
– Ce vă faceţi cu cei care vor dori ca la Târgovişte să joace o echipă sub titulatura Chindia?
– Dacă este atât de importantă denumirea clubului, vom găsi soluţia. Vom înfiinţa o societate nouă care să poarte şi numele de Chindia, dar cred că pe târgovişteni îi interesează mai puţin titulatura unei echipe. Pentru orice microbist, rezultatele sunt cele mai importante, iar dacă strategia pe care eu o propun va aduce şi rezultate, toată lumea va fi mulţumită.
– Credeţi că puteţi obţine performanţe într-un timp scurt?
– Nu. Nimeni nu poate obţine aşa ceva. Trebuie să treacă timp pentru a realiza ceva şi, când spun asta, nu mă gândesc doar la sport.
– Deci acestea sunt condiţiile pentru a vă implica, din nou, în fotbalul de la Târgovişte.
– Eu nu pun condiţii nimănui. Acestea sunt doar câteva dintre sugestiile pe care le fac pentru eficientizarea lucrurilor şi pentru a relansa fotbalul târgoviştean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

VIDEO. "Muşcă şi fuge"! Aşa se acţionează în USL Dâmboviţa. Hotărârile Consiliului Local Municipal Târgovişte nr. 152-153 din 09.07.2013, nelegale

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a cerut, la începutul săptămânii, conducerii centrale a USL medierea funcţionării USL în judeţul Dâmboviţa. USL Dâmboviţa stă pe un butoi plin cu dinamită, după ce, marţi, în şedinţa Consiliului Local Municipal Târgovişte, consilierii PNL au făcut o majoritate cu cei ai PD-L şi PP-DD, […]