George Simion a prezentat la Târgoviște programul politic al AUR

Date:

Miercuri seară, după o primă repriză care s-a consumat la Parlament, unde a avut loc audierea în comisiile de specialitate a viitorilor miniștri din Cabinetul Ciolacu, mai mulți lideri AUR, în frunte cu președintele George Simion, au descins la Târgoviște, oficial pentru a prezenta programul de guvernare pe care partidul îl va propune românilor anul viitor.

Cu câteva zeci de minute bune înaintea sosirii lui Simion, intrarea în locația care a găzduit întrunirea a fost pichetată de mai multe duzini de contestatari, semn clar că între Simion și Diana Șoșoacă disputa este departe de a fi încheiată. N-au fost violențe fizice dar jignirile de tot felul și huiduielile au fost la ordinea zilei. Pitit după geamurile fumurii ale unui Duster, Simion a reușit totuși să le înșele vigilența și, cu mai mult de o jumătate de oră întârziere, s-a grăbit spre  incinta unde era așteptat. După clasica primire cu pâine și sare, a trecut în mare viteză pe lângă coordonatorii AUR Dâmbovița. În sală, introducerea a fost făcută de Ramona-Ioana Bruynseels, fost candidat al Partidului Umanist la alegerile prezidențiale, a urmat Marius Dorin Lulea iar odată sala dezmorțită, la microfon a ajuns George Simion. Toți buni vorbitori, în stare să gâdile coarda naționalistă , nu și să vorbească în clar, pe îndelete, despre ceea ce s-ar dori un program politic realist. A fost mai de grabă o înșiruire de lozinci, pentru că nu știm cum am putea cataloga altfel punctul 8, spre exemplu, intitulat „Cum arată astăzi școala , va arăta mâine țara”, sau punctul 11- „Domnia legii”!

Obiectiv vorbind, liderul AUR a venit mai de grabă pentru a vedea cam pe ce și pe cine s-ar putea baza în Dâmbovița, omul fiind clar într-o continuă campanie electorală, altfel bine regizată și extrem de atent coordonată. A dat semnalul că AUR se luptă în Dâmbovița cu PSD, pentru că, în opinia sa, aici PNL nu există:

Partidele vechi au trimis diferiți oameni în toate structurile județene și așteptăm ca oamenii să confirme. Le dăm teste… De-asta programul este unul național. Venim la Dâmbovița cu drag, ca să prezentăm și candidații la alegerile locale, și știm de diferitele aranjamente. De exemplu, știm că PNL nu există aici în județ tocmai pentru că a fost infiltrat, așa cum se încearcă și infiltrarea noastră dar noi o să facem opoziție, sperăm constructivă.”

Despre conducerea de la Dâmbovița a spus că e „în probe”, că AUR ar avea oameni cam în 40 de localități. L-a remarcat pe fostul consilier județean liberal Nae Victor, a dat verdictul că Pro România a încetat să mai existe după plecarea lui Adrian Țuțuianu și, bomba serii, a aruncat, în treacăt, informația că ar fi fost sunat în cursul zilei de deputatul Radu Popa, cu care a spus că se înțelege bine. De ce a fost sunat? Ca să-l roage colegul social -democrat să nu fie prea dur!

A spus că așteaptă în AUR pe toți cei care vor să se bată cu PSD, aici, în Dâmbovița și cam asta a fost tot!

La intrare au rămas nefolosite câteva zeci de ecusoane, semn că nu toți cei invitați s-au grăbit la întâlnirea cu George Simion. Printre cei prezenți i-am remarcat totuși pe fostul lider ALDE Dâmbovița- Ionel Petre, pe fostul secretar general al județului- Ivan Ivanoff și pe consilierul liberal de la Cândești Tiberiu Gheorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Reprezentanții Comisiei Europene au verificat proiectele Regio implementate în  județul Dâmbovița 

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a organizat vizitarea...

O mașină a fost mistuită de flăcări 

Incendiu la un autoturism în localitatea Voinești, Garda de...

A ajuns cu mașina în șanț, o clipă de neatenție putea costa viața 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

Marșul Tricolorului de „1 Decembrie – Ziua Națională a României”, la Răcari 

Orașul Răcari păstrează tradiția și a organizat manifestări dedicate...