Gazeta Sporturilor a publicat un amplu material despre Viorel Moldovan si duelurile cu Steaua COŞMARUL COMISARULUI

Mihai ROŞOIU

Chindia – FCSB e unul dintre meciurile dezechilibrate, pe hârtie, din următoarea etapă a Ligii 1. O nou-promovată versus una dintre principalele candidate la câştigarea campionatului. Totuşi, pe forma de moment, partida se anunţă a fi una dintre cele mai interesante. Chindia e campioana ultimelor 4 etape, iar Viorel Moldovan şi-a stabilit un obiectiv şi mai îndrăzneţ: accesul în play-off.
Singura problemă pentru tehnicianul Chindiei pare să fie palmaresul său all-time atunci când s-a aflat adversar pentru FCSB şi, mai demult, pentru Steaua. Atât ca jucător, cât şi ca antrenor, fostul mare atacant al naţionalei României n-a reuşit nimic notabil. Peste 90% din meciuri sunt eşecuri şi mai toate trofeele au fost pierdute!
ANTRENOR
3 ECHIPE, 5 MECIURI, ZERO VICTORII
Moldovan a debutat ca antrenor acum 11 ani, când a preluat-o pe FC Vaslui. Atunci, timp de 2 ani s-a aflat faţă în faţă cu FCSB de 5 ori. Pe banca a 3 grupări. palmaresul e negativ: două remize, două înfrângeri, la care se adaugă şi o eliminare în optimile de finală din Cupa României.
An Echipă Scor 2009 FCSB – Vaslui 1-1
2009 Braşov – FCSB 0-0
2010 FCSB – Braşov 1-0 2010 FCSB – Sportul 4-2
2010 FCSB – Sportul (Cupă) 1-1
(3-1 penalty-uri)
JUCĂTOR: Bistriţa, Dinamo, Timişoara, Rapid, zero pe linie
Ca fotbalist, Viorel Moldovan a fost adversarul Stelei cu două echipe şi cel al FCSB-ului cu alte două grupări.
1990-1993: CU GLORIA BISTRIŢA
o 6 meciuri
o nicio victorie pentru
Viorel Moldovan o 5 victorii pentru Steaua o un egal
1993-1995: CU DINAMO
În cei 2 ani, Viorel Moldovan a jucat în toate cele 4 meciuri de campionat pe care Dinamo le-a susţinut împotriva rivalei de-o viaţă. Nu doar că n-a câştigat nici măcar o dată, dar Dinamo n-a înscris vreodată în cele 4 confruntări:
o august 1993, Dinamo – Steaua 0-3 o decembrie 1993, Steaua – Dinamo 1-0 o octombrie 1994, Steaua – Dinamo 2-0 o aprilie 1995, Dinamo – Steaua 0-0 2005: CU POLI TIMIŞOARA
În primăvara lui 2005, Moldovan a revenit în Liga 1, după o scurtă perioadă la Servette Geneva. A mers la Poli Timişoara, dar nici aici n-a obţinut vreo victorie în faţa FCSB-ului. Au fost două jocuri: un succes al roş-albaştrilor şi un
egal.
2006-2007: CU RAPID
În Giuleşti a ajuns fix înaintea unei rivalităţi teribile cu FCSB. Şi în campionat, dar şi în Cupa UEFA. Şi s-a terminat cum nu se poate mai rău pentru Viorel Moldovan.
Cupa UEFA – Rapid a pierdut dramatic calificarea în semifinale, 1-1 în Giuleşti şi 0-0 pe fostul „23 August”, meci la finalul căruia Vio a cedat nervos şi a plâns în hohote minute în şir.
Campionat – Rapid a pierdut dramatic şi titlul în iunie 2006. Deşi a bătut-o pe FCSB, 2-0, singura victorie a lui Moldovan din confruntările lui cu gruparea roş-albas-tră, Rapid a terminat pe locul 2.
Supercupa – Rapid a pierdut şi acest trofeu în faţa FCSB-ului, meci jucat în iulie 2006, în care totuşi Moldovan n-a fost folosit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

REZULTATE CUPA ROMÂNIEI LA VOLEI

Piteştencele s-au impus cu scorul de 3-2 pe terenul unei alte nou-promovate, CS Medgidia. Astfel, FC Argeş s-a calificat în sferturile de finală, acolo unde va juca împotriva formaţiei Ştiinţa Bacău. Edina Selimovic, cu 18 puncte, şi Karmen Brletic, cu 17, au fost cele mai bune marcatoare ale învingătoarelor. De […]