Gata cu amânarea plăților facturilor la gaze naturale și energie electrică!

0 0

În condițiile restrângerii dramatice a activităților economice, o ordonanță de urgență aprobată anul trecut, la începutul pandemiei de coronavirus, permitea consumatorilor de gaze și energie electrică să-și amâne plata facturilor până la încetarea stării de alertă. În acest timp, furnizorii de gaze și energie nu au avut dreptul să debranșeze/ deconecteze astfel de consumatori. În aceste condiții, în ultimul an, circa 209 mii de clienți casnici și non-casnici de gaze și energie nu și-au plătit facturile, înregistrând plăți restante către furnizori de 249 milioane de lei.
Acum, în contextul revenirii economice din ultima perioadă și al diminuării problemelor apărute din cauza COVID 19, oficialii guvernamentali susțin că a apărut oportunitatea și necesitatea impunerii unei reveniri graduale la o situație de normalitate în piețele de electricitate și gaze naturale, fiind promovată o nouă ordonanță, prin care se elimină posibilitatea amânării plăților facturilor la utilități.
Astfel, este abrogat articolul 72 din OUG 70/2020 care prevede că „pe perioada stării de alertă, operatorii de transport și distribuție energie electrică și gaze naturale asigură continuitatea furnizării serviciilor, iar în situația în care este incident un motiv de debranșare/deconectare, amână efectuarea acestei operațiuni până la încetarea stării de alertă.”
Va fi inclusă o perioadă de tranziție de 90 de zile, în timpul căreia clienții care nu și-au plătit facturile să nu poată fi deconectați pentru debitele restante. În acest timp, clienții vor identifica împreună cu prestatorii de servicii din domeniile energie electrică și/sau gaze naturale și în funcție de situația proprie, soluții pentru achitarea debitelor restante.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Procentaje mai mari de promovabilitate la examenele naționale, dar medii mai mici pe ansamblu

Într-un comentariu vizavi de rezultatele obținute de candidații la examenele naționale de Evaluare Națională și de Bacalaureat, Irena Dumitru, președinta Organizației de Tineret a Pro România Dâmbovița, a scos în evidență faptul că, în ciuda unei rate de promovabilitate mai mare comparativ cu sesiunile din 2020, mediile obținute sunt mai […]