Gările Titu și Târgoviște Sud vor fi modernizate cu bani de la Ministerul Transporturilor

1 0

Ministerul Transporturilor a anunțat un program de  investiții cu o valoare  de 116,279 de milioane de lei,  pentru modernizarea a șase gări în care sunt necesare intervenții consistente. Este vorba despre stațiile  Ploiești Vest, Sinaia, Bușteni, Videle, Târgoviște Sud și Titu.

Proiectul este fundamentat pe faptul că toate cele șase stații de cale ferată enumerate se găsesc în diverse stadii de degradare din cauza uzurii fizice și morale.

Lucrările principale vor viza  clădirile dar și celelalte facilități pentru călători,  cu accent pe zonele de acces, pe spațiile destinate serviciilor, pe zona comercială cât și pe elementele de legătură cu liniile de cale ferată, reprezentate de peroane, pasarele, pasaje pietonale, copertine. Se va urmări și  adaptarea acestora la normele privind persoanele cu dizabilități.

Valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, este de 116,279 de milioane de lei, durata de execuție urmând să fie de 20 de luni.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

La Vârfuri s-a cutremurat pământul

Un fenomen natural extrem de rar în Dâmbovița, un cutremur de pământ cu epicentrul în Comuna Vârfuri, la adâncimea de 30 de kilometri, s-a produș duminică seara, la ora 20:55. Seismul a avut o magnitudine de 4,1 grade pe Scara Mercali, nefiind înregistrate pagube materiale. Prin intermediul unui comunicat, Institutul […]