Garda de Mediu  Dâmbovița începe ample controale 

Date:

 Protecţia mediului constituie o obligaţie a tuturor persoanelor fizice şi juridice, pentru care solicită şi obţin actele de reglementare, dar și respectă condiţiile din actele de reglementare obținute. Sunt prevederi clare, stipulate în O.U.G. nr. 195/2005 privind protecția mediului, cu modificările și completările ulterioare și de care trebuie să țină cont toți operatorii economici ce necesită autorizație de mediu pentru funcționarea în conformitate cu legislația de mediu. 

Anul acesta, conform Planului Anual de Activități, vor fi inspecții planificate la 437 de operatori încadrați în legislația mai sus menționată și la toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Dâmbovița. Comisarii Comisariatului Județean Dâmbovița au verificat deja o parte dintre operatori și de la începutul anului și până în prezent, au fost aplicate două amenzi în valoare totală de 145.000 de lei pentru neconformarea la legislația privind protecția mediului.

 Astfel de verificări vor continua pe parcursul întregului an și este bine de știut că încălcarea prevederilor legale, și anume obligaţia persoanelor fizice şi juridice de solicitare şi obţinere a actelor de reglementare conform prevederilor legale, constituie contravenție şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoane fizice și de la 30.000 lei la 60.000 lei pentru persoane juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Mascații au descins la un proxenet 

Percheziții în  Dâmbovița și Prahova,  într-un dosar de proxenetism...

Percheziții în Dâmbovița și Argeș, într-un dosar de înșelăciune cu asigurări auto

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului...

Minor dispărut, găsit de jandarmii dâmbovițeni 

Jandarmii dâmbovițeni au depistat în imediata vecinătate a unei...