GABRIEL BORIGA: „SUPORTERII NOŞTRI SUNT OBIŞNUIŢI CU REZULTATE MARI ŞI FETELE AU DATORIA SĂ NU-I DEZAMĂGEASCĂ”

Mihai ROŞOIU
0 0

csm– Domnule primar, Municipal Târgovişte joacă mâine împotriva eternei rivale într-o partidă eliminatorie. Cum vedeţi acest joc?
– Când se duelează cele mai bune echipe ale campionatului, nu pot să mă aştept decât la un spectacol baschet-balistic total. Cu siguranţă, Aradul va da totul pentru a ne învinge, pentru că de fiecare dată când o formaţie din prima divizie internă înfruntă Târgovişte, dă totul pentru a obţine un rezultat pozitiv. E ca atunci când în fotbal o echipă înfruntă Barcelona. Cum toate grupările din Europa încearcă să bată super campioana Spaniei, aşa se întâmplă şi în campionatul nostru, toată lumea vrea să treacă de Târgovişte…
– Şi credeţi că Aradul are şanse să învingă Târgoviştea?
– Eu spun că nu. Avem cel mai echilibrat lot şi avem tradiţia de partea noastră. Noi am câştigat 7 dintre cele 8 ediţii ale Cupei României, dar aici aş vrea să nuanţez puţin afirmaţia pe care am făcut-o. Târgoviştea a câştigat doar 7 trofee pentru că a participat de 7 ori. Singurele dăţi când Cupa României a ajuns în alt oraş a fost atunci când echipa noastră nu a fost înscrisă în campionat sau a jucat cu junioarele. Revenind la întrebarea iniţială, cred că avem prima şansă şi, dacă fetele vor juca la capacitate maximă, nu vor rata şansa de a cuceri pentru a opta oară trofeul.
– Totuşi, rezultatele directe din acest sezon dintre Târgovişte şi Arad arată egal…
– Corect, şi trebuie să subliniez că în cele două meciuri echipa mai bună a câştigat de fiecare dată. Trebuie să ne amintim totuşi că la ora când noi eram învinşi la Arad, eram angrenaţi în alte două competiţii, respectiv Euroliga şi Cupa României. După ce am dus la bun sfârşit meciurile din Europa, alta a fost faţa echipei noastre. Aşa că nu sunt speriat de faptul că am pierdut o dată în faţa ICIM-ului. _
– învingătoarea din această semifinală va fi şi câştigătoarea Cupei României?
– Nu pot spune asta, pentru că în acest Final Four sunt patru echipe formidabile. Oricine poate câştiga. De aceea spun că ar fi o greşeală mare din partea noastră să ne relaxăm pe parcursul acestor două zile.
– Cum vi se pare alegerea oraşului Alba Iulia pentru organizarea turneului?
– O catastrofă. O să fie un chin pentru toată lumea. De la jucătoare până la public. Echipele nu au unde să se schimbe, televiziunile nu vor avea posibilitatea de a transmite cele mai bune imagini, iar oamenii se vor înghesui probabil să vadă o adevărată sărbătoare a baschetului românesc. Nu vreau să se înţeleagă că sunt supărat, pentru că până la urmă organizarea competiţiei a fost oferită clubului care a oferit cel mai mult din punct de vedere financiar. Ştiam care sunt condiţiile, aşa că nu am motive să fiu supărat.
– Unde credeţi că trebuia să se joace acest Final Four?
– Orice sală a celorlalte echipe calificate ar fi reprezentat o variantă mult, mult mai bună. – Ce aşteptaţi de la echipa Târgoviştei?
– Aştept să joace la potenţialul ei adevărat, pentru că, dacă se va întâmpla aşa, o să câştigăm acest trofeu. Am încredere în aceste fete şi ştiu că atunci când situaţia o cere, strâng randurile şi fac o treabă excelentă. Târgoviştea este de ani buni capitala baschetului feminin românesc şi datoria lor este să continue această tradiţie. Spectatorii şi suporterii noştri sunt obişnuiţi cu rezultate mari şi ele au datoria să nu-i dezamăgească.
N.R.:Semifinala ICIM Arad -CSM Târgovişte s-a disputat aseară, după închiderea ediţiei.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SORANA, MAI SUS!

Conform site-ului doartenis.ro, parcursul bun de la Miami a adus şi un salt în clasamentul mondial pentru Sorana Cîrstea. Ea şi-a îmbunătăţit poziţia în clasamentul mondial, apropiindu-se la doar două locuri de cea mai bună poziţie din carieră. Sorana ocupă acum locul 25, în urcare două poziţii faţă de precedenta […]